Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Investiție de 11 milioane de euro în sisteme pentru scanarea bagajelor

În aeroporturile și aerogările din România vor fi instalate echipamente pentru scanarea bagajelor dotate cu algoritmi de detecţie automată a substanţelor explozive.
Bagaje

Investiția în astfel de sisteme de ultimă generaţie se ridică la peste 11 milioane de euro și este realizată în baza unor contracte din 2019 cu UTI Facility Management, companie a Grupului UTI. Acesta este partener autorizat pentru piaţa românească al celebrului producător britanic de tehnologie de detecţie cu raze X, Smiths Detection, informează Agerpres.

În acest an, vor fi instalate la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca echipamente de ultimă generaţie pentru scanarea bagajelor de cală şi de mână cu tehnologie de tip computer tomograf, cu radiaţii X şi algoritmi de detecţie automată a substanţelor explozive. 

Mai mult decât atât, echipamentele de detecţie vor fi integrate cu un sistem de returnare automată a tăvilor, ceea ce va simplifica şi reduce timpul petrecut pentru controlul de securitate.

Totodată, astfel de echipamente vor fi puse în funcțiune la Aeroportul Internaţional din Iaşi, Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav şi aerogara din Suceava, iar la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti, controlul bagajelor se va realiza, la finele acestui an, cu echipamente performante, marca Smiths Detection, care vor scana obiectele pasagerilor cu două unghiuri de vizualizare şi vor detecta urmele de substanţe explozive.

UTI Facility Management îmbunătățește securitatea și pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, prin instalarea de echipamente de scanare a bagajelor de cală conform celor mai noi standarde aeronautice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii