FacebookTwitterLinkedIn

Amethyst Radiotherapy, reţeaua europeană de tratare a cancerului prin radioterapie a investit 10 milioane de euro într-un nou centru medical la Cluj. Acesta este al doilea din ţară după cel din Bucureşti.

Extinderea serviciilor în zona Ardealului intervine după doi ani de activitate în România. Cu o suprafaţă de 2.000 mp, noul centru dispune de secţii de radioterapie, brahiterapie şi  chimioterapie cu 22 paturi şi este dotat cu aparatură medicală de ultima generatie, precum tehnologia VMAT Elekta, una dintre cele mai performante metode de radioterapie disponibile la ora actuală pentru tratamentul cancerului.

Echipa medicală este  condusă de conferentiar doctor Gabriel  Kacso– medic primar radioterapie si oncologie medicală, specializare brahiterapie, doctor in medicină.

Centrul Amethyst Radiotherapy Cluj are expertiză atât în radioterapie externă şi internă,  brahiterapie, oncologie, imagistică medicală, cât şi în terapii de suport precum consiliere psihologică, grupuri de suport, sfaturi pentru o nutriţie adecvată, tehnici de control ale durerii.

În Romania, rata deceselor cauzate de cancer depaseste media europeană, din cauza diagnosticării târzii şi a lipsei de tratament adecvat”, aarătatEma DIEA, Chief Executive Officer Amethyst Radiotherapy Romania.