Cautare
, Contributor

Auto |
|

Investigația Volkswagen se concentrează pe doi ingineri din cadrul companiei

Doi ingineri renumiți care au constatat că nu pot produce motoare diesel aflate în conformitate cu reglementările de mediu impuse de piața din SUA se află în centrul investigațiilor pornite în urma scandalului Volkswagen, informează MarketWatch.

Cei doi ingineri, Ulrich Hackenberg, inginerul șef Audi, și Wolfgang Hatz, dezvoltatorul motoarelor Porsche pentru automobile de Formula 1, se află printre inginerii suspendați în investigația referitoare la scandalul emisiilor. Scandalul a dus la scăderea capitalizării de piață a Volskwagen (VW) cu 43%, începând din 18 septembrie și până în prezent, dar și la o campanie de rechemare în service a 11 milioane de automobile diesel ale grupului la nivel global, cu scopul de a elimina softul ilegal și pentru modificări prin care nivelul emisiilor să respecte limitele legale.

SCANDALUL VOLKSWAGEN, O AMENINȚARE MAI MARE PENTRU ECONOMIA GERMANIEI DECÂT CRIZA ELENĂ A DATORIILOR

Hackenberg și Hatz, doi dintre cei mai străluciți ingineri din industria germană, refuză să ofere comentarii legate de scandal. Au lucrat în departamentul de cercetare și dezvoltare pentru grupul VW la scurt timp după ce Martin Winterkorn a devenit directorul executiv al grupului în ianuarie 2007. Winterkorn, care a demisionat în urma scandalului, nu poate fi contactat pentru a comenta situația.

CINE ESTE NOUL ȘEF VW ȘI CE PROMITE ACESTA

Reprezentanții companiei au recunoscut că directorii, care întâmpinau dificultăți în îndeplinirea țintelor de vânzări pe piața din SUA, au masca emisiile motoarelor noilor vehicule, pentru a vinde așa-zisa tehnologie diesel către americanii sceptici.

De când a izbucnit scandalul, câteva țări au blocat vânzările anumitor automobile produse de grupul VW, iar autoritățile de reglementare analizează măsuri de înăsprire a standardelor în domeniul emisiilor, pentru motoarele diesel.

ERSTE: SCANDALUL VOLKSWAGEN AR PUTEA AFECTA EXPORTUL DE COMPONENTE AUTO AL ROMÂNIEI ÎN GERMANIA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii