Cautare
, Staff

SmallBusiness |
|

#InvestEU: FEI și UniCredit au încheiat un acord de 500 de milioane de euro pentru a finanța IMM-urile inovatoare din CEE, inclusiv România

Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au semnat un contract de extindere a garanției InnovFin pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), care este destinat firmelor mici, mijlocii şi mid-caps inovatoare din opt țări.
shutterstock-money-bani-fintechshutterstock_529206295shutterstock-money-bani-fintech

Prin noul acord, UniCredit va acorda, atât prin băncile, cât și prin entitățile sale de leasing, o finanțare suplimentară de 340 de milioane de euro companiilor inovatoare din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Serbia.

Finanțarea suplimentară completează portofoliul agreat inițial de 160 de milioane de euro.

Astfel, IMM-urile și firmele mid-caps din țările menționate vor avea acces la fonduri de jumătate de miliard de euro.

„Odată cu dezvoltarea acestui acord, peste 500 de IMM-uri inovatoare vor beneficia de noi opțiuni de finanțare oferite de 13 filiale UniCredit în opt țări”, a spus Pier Luigi Gilibert, directorul executiv al FEI.

Tranzacția se face prin Horizon 2020, programul-cadru pentru cercetare și inovare al UE, precum și al Fondului European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa.

Băncile din Bosnia și Hertegovina și Serbia vor  fi sprijinite de garanția FEI și Horizon 2020, în timp ce contractele de garanție cu băncile Grupului UniCredit din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și România se vor baza pe sprijinul FEIS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii