FacebookTwitterLinkedIn

Sorin Cîmpeanu: „Abia apoi ne putem gândi la revenirea elevilor în clase și în acest sens sunt analizate mai multe scenarii”, notează RADOR.

„Esențial este cum va evolua pandemia. Sunt luate în calcul, de asemenea, raportările cu privire la elevii aflați în situații de risc din cauza dificultăților înregistrate în școala online, dar și măsurile adoptate de alte state”.

În această săptămână vor avea loc o serie de consultări cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților şi cadrelor didactice pentru a analiza măsurile ce se impun atât în vederea redeschiderii şcolilor, cât şi în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educaţie pe parcursul crizei sanitare.

Sorin Cîmpeanu a anunţat că se doreşte începerea semestrului doi în format clasic, însă decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie. Până la o decizie finală, legată de felul în care se vor desfăşura cursurile, ministrul educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare raportările numerice pentru fiecare unitate de învăţământ cu privire la personalul didactic, didactic-auxiliar şi nedidactic, ce are disponibilitate de vaccinare.