Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

IT |
|

 Intuitext (Softwin) a făcut exporturi de 1,5 mil euro în 2014

Intuitext creează produse educaţionale, dar şi o serie de comunităţi online.
50 influente: MĂRIUCA TALPEŞ

Intuitext, divizia de software educaţional a Softwin, fondată de soţii Talpeş (locul 31 in topul Forbes 500 cu o avere de 95 milioane euro), a realizat exporturi de 1,5 milioane de euro în 2014, potrivit datelor transmise de companie. Acesta are circa 20 de produse educaţionale (majoritatea bazate pe învăţarea ştiinţelor prin intermediul poveştilor), realizate de o echipă de 100 de persoane. Compania nu a transmis date privind tipul de produse care sunt exportate.

Dincolo de acestea, toate site-urile de tip comunităţi online ale Intuitext au adunat peste 6 milioane de vizitatori pe an, iar dintre acestea site-ul suntpărinte.ro a crescut cel mai mult în 2014, cu 60 %, ajungând la 150.000 de vizitatori unici lunar. Aceste site-uri (suntpărinte.ro, olimpici.ro şi didactic.ro) au crescut organic, nu au venituri din publicitate, ci funcţionează promovându-se reciproc.

Suntpărinte.ro propune trei  perspective asupra învăţării: pe de o parte se adresează părinţilor, care sunt încurajaţi să sprijine copilul în învăţare prin diverse activităţi sau jocuri. „Părintele oferă timpul de calitate, nu bonele şi profesorii”, spune Măriuca Talpeş, fondatoarea şi cea care coordonează Intuitext.  „Trebuie să se facă artă, deoarece nu poţi fii bun la matematică dacă nu eşti creativ, iar arta lipseşte din şcoală. Când un copil vrea să treacă de un anumit nivel la matematică, fizică sau altă materie, nu poate dacă nu are dezvoltată acea parte creativă”, adaugă ea. Investiţiile Intuitext în elearning au fost de 700.000 de euro în 2014.

Din toamna trecută, Intuitext realizează și manuale pentru Comunicare în limba română și Matematică și explorarea mediului, clasa I și clasa a II-a (deja folosite de 180.000 de copii). Este prima oară când pentru manualele școlare există și o versiune digitală, volumele printate fiind însoțite de un CD cu versiunea digitală a manualului.

Măriuca Talpeș este una dintre cele mai influente femei, potrivit topului Forbes 50 Cele mai influente femei din România, a cărui nouă ediție va apărea în curând.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii