FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit unui nou sondaj, zeci de întreprinderi mici încă se confruntă cu probleme financiare persistente pe fondul unei crize economice a forțat zeci de mii de firme să închidă, scrie Forbes.com.

Aproximativ 55% dintre proprietarii de întreprinderi mici și mijlocii sunt îngrijorați de faptul că regulile de distanțare socială le pot face activitatea dificilă, conform sondajului realizat de Morning Consult și Verizon și lansat luni, 28 septembrie.

Aproximativ 67% au declarat că vânzările lor au scăzut din cauza crizei, o ușoară îmbunătățire față de aprilie, trei din patru proprietari au raportat o scădere a vânzărilor.

Cu toate acestea, mai mult de 70% din toate întreprinderile mici sunt sigure că pot rămâne deschise cel puțin încă șase luni, inclusiv majoritatea restaurantelor și companiilor de servicii alimentare, în timp ce mai puțin de jumătate din proprietari erau siguri că pot rămâne deschise în aprilie.

Creatorii sondajului, care a fost realizat la sfârșitul lunii august și la începutul lunii septembrie, au vorbit cu proprietarii de firme care au mai puțin de 500 de angajați și care sunt în prezent deschise sau intenționează să se redeschidă.

Un sondaj similar realizat luna aceasta de Federația Națională a Afacerilor Independente a constatat că proprietarii de afaceri sunt mult mai optimiști acum decât erau în primăvară, majoritatea angajatorilor așteptând că economia să se îmbunătățească. Cu toate acestea, vânzările nu și-au revenit la nivelurile pre-pandemice.

Vedem îmbunătățiri în economia micilor afaceri, întrucât locurile de muncă și planurile de angajare sunt în creștere, dar multe întreprinderi mici încă se luptă și sunt nesigure cu privire la ce va urma”, a declarat Bill Dunkelberg, economist șef la Federația Națională al Independent Business, la începutul acestei luni.

Numărul total estimat de companii care s-au închis în Statele Unite între martie și iulie este de 72.842, potrivit datelor de la Yelp. Compania a numărat, de asemenea, zeci de mii de firme care sunt închise temporar, deși o parte din ce în ce mai mare din acești proprietari de afaceri aleg să închidă permanent.