Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Întrebări despre lume și viața, cu FULVIO SCAVIA

Fulvio Scavia FATA IN FATA
Un dialog virtual despre viață, fericire și valorile care dictează succesul.

FULVIO MARIA SCAVIA

Bijutier la a treia generație, este geniul creator din spatele brandului italian Scavia, renumit pentru piesele unicat și pentru folosirea spectaculoasă a pietrelor prețioase.

Care este cel mai important lucru în viață?

Să iubești pe cineva. Nu prea poți să iubești cu adevărat multe persoane pe lumea asta, așa că – dacă știi că ai iubit măcar o dată – te poți considera norocos.

Ce înseamnă fericirea totală?

Înseamnă să poți face pe cineva drag fericit și e cel mai greu lucru din lume, fiindcă de multe ori e greu să te faci fericit chiar și pe tine însuți. Când mama a fost diagnosticată cu cancer, acum mulți ani, scopul meu a devenit să o fac pe ea fericită.

Care este cel mai mare atu al tău?

Simțul culorii, fiindcă pentru mine culoarea este viață. Ca să iubești infinitele ei nuanțe, trebuie să ai bun-gust, pentru că preferința pentru o anumită culoare e ceva foarte personal. Oamenii care se tem de culori o fac pentru că nu și-au exersat acest simț și nu se cunosc suficient cât să știe ce îi reprezintă cu adevărat.

Cum ți-ar plăcea să te descrie cei din jur, când nu ești în cameră?

Dacă am învățat ceva din viața asta, care pentru mine a fost destul de aventuroasă, a fost să nu-mi pese câtuși de puțin ce cred alții despre mine.

Care este cel mai bun sfat primit în carieră?

„Cunoaște-te pe tine însuți”. E din înțelepciunea greacă și e un îndemn pe care l-am urmat toată viața. Am făcut trei doctorate, fiindcă m-am aflat mereu într-o căutare a adevărului și a sensului vieții. Nu contează ce găsești, contează să cauți mereu.

Care este cea mai mare ambiție a ta?

Bunicul meu a fondat compania, mama a preluat-o și a schimbat-o, iar eu, la rândul meu, am făcut lucrurile cu totul altfel față de mama. Am un fiu de 16 ani și o fiică de 21, care știu că vor prelua „Scavia” și îi vor da o altă formă, potrivită viziunii lor. Ambiția mea este ca ei să știe să-și urmeze propriile ambiții.

Care consideri că a fost cel mai mare succes al tău de până acum?

Faptul că am făcut totul cu pasiune.

Care este trăsătura de caracter care te definește?

Sunt un supraviețuitor. Am avut o viață aventuroasă din toate punctele de vedere, am fost împușcat acum 20 de ani și toată lumea m-a crezut mort, am depășit multe momente grele. Am renăscut.

Care este cel mai bun mod de a privi viața?

Să abordezi viața exact la fel cum primești vântul prin părul tău, într-o zi de vară. Ia-o ușor, las-o să-și urmeze cursul, fără să te adâncești prea mult în straturile ei întunecate. Trăiește ca vântul, ușor și lin.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii