Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Intesa Sanpaolo, creştere de 16% a profitului în T2

În perioada aprilie-iunie 2020, profitul net al grupului bancar italian Intesa Sanpaolo SpA a crescut cu 16% faţă de trimestrul doi din 2019, la 1,4 miliarde de dolari, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la 1,1 miliarde de dolari.
shutterstock_1152164537

Potrivit Reuters, instituția bancară a beneficiat în trimestrul doi din 2020 de un câştig de capital de 1,1 miliarde de dolari, în urma vânzării diviziei sale de plăţi companiei Nexi, notează Agerpres.

Reprezentanții Intesa Sanpaolo au precizat că venitul net din dobânzi a scăzut uşor în perioada aprilie-iunie 2020, faţă de trimestrul doi din 2019, în timp ce veniturile din taxe au înregistrat un declin de 11%, în contextul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Veniturile au totalizat 4,1 miliarde de dolari, în linie cu estimările analiştilor. Săptămâna trecută, Intesa a obţinut controlul rivalei mai mici UBI. Noua entitatea va fi a şaptea mare bancă din zona euro, va controla aproximativ o cincime din piaţa împrumuturilor din Italia, în care lider este acum UniCredit, cu o cotă de piaţă de 12%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii