Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Interviu Marius Mârză, Managing Partner Stables: Investiții de 750.000 EURO într-un nou spațiu de co-working amplasat în locația fostelor grajduri ale Imperiului Austro-Ungar

Modul în care vremurile se schimbă este impresionant. Un loc care a găzduit grajduri acum 200 de ani și, ulterior, o fabrică românească de textile, s-a transformat în prezent într-o clădire de birou. Au văzut în fostele grajduri ale Imperiului Austro-Ungar o oportunitate și au creat Stables, un spațiu de serviced office/co-working. Despre povestea proiectului și investițiile care au dus la concretizarea lui vorbește Marius Mârză, Managing Partner Stables, exclusiv pentru Forbes România.
Marius Marza, Senior Project Director - Cluj

Viziune & Fapte

 

Viziunea Stables se concretizează în 2018, atunci când Speedwell începe promovarea unuia dintre proiectele sale. Potrivit lui Marius Mârză, acela a fost momentul în care au văzut potențialul clădirii și-au dat startul a ceea ce urma să fie un nou spațiu de serviced office/co-working. “Proiectul s-a născut odată și cu necesitatea COS de avea un Shworoom mai mare în Cluj în care să poată prezenta soluțiile și produsele din portofoliu. Am analizat și ceea ce este disponibil pe piața locală (Cluj) pentru astfel de spații și ne-am dat seama că o variantă premium nu este disponibilă și de aici ceea ce a urmat a fost Stables, un spațiu destinat companiilor și mediului de business din Cluj în care acestea să-și desfășoare activitatea sau diverse evenimente într-o locație specială“, explică Marius Mârză. Cu o istorie impresionantă, locația din Cluj a reprezentat și o sursă de inspirație și pentru numele proiectului: “Locația aleasă a fost ceea care ne-a determinat să creeam brandul Stables pentru acest spațiu de co-working, dar în același timp numele ne duce cu gândul la un animal nobil și anume calul care se regăsește în logo-ul nostru, metaforă care subliniază că ne dorim ca locația noastră să fie un partener de drum lung pentru companiile care își vor desfășura activitatea în locația noastră“, adaugă reprezentantul Stables.

 

Investiții și obiective

 

Investițiile au atins suma de 750.000 EURO, declară Marius Mârză, iar printre acestea, cele mai costisitoare au fost: sistemul de climatizare și ventilare (aproximativ o treime), partea de tehnologie și mobilier. De asemenea, în implementarea spațiului s-au aplicat principiile noului sistem de certificare WELL sau Fitwell: “În amenajarea spațiului am ținut cont de punerea în evidență a clădirii și păstrarea materialelor, multe dintre ele fiind cele originale, ca zidurile de cărămidă, grinzile de lemn sau stâlpi de fontă montați în anul 1885 după ce clădirea a trecut printr-un incendiu“, explică Marius, care adaugă faptul că intenționează să aplice pentru o certificare WELL. “Dezvoltatorul întregului proiect Record Park a obținut certificarea BREEAM Excelent pentru întregul proiect dezvoltat. În ceea ce privește obiectivele special pentru spațiul nostru, ne dorim de îndată ce toate componentele proiectului Record Park sunt finalizate (incluzând partea de rezidențial), să aplicăm pentru o certificare WELL.”

Concluzionând, Marius Mârză transmite intenția de a dezvolta proiecte similare atât în Capitală, cât și în orașe precum Timișoara sau Iași, deși “Acum ne concentrăm foarte multe pentru a acumula cât mai multă experiență și să învățăm din acest prim proiect că la următoarele să fim mai buni.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii