FacebookTwitterLinkedIn

„Acționarii principali ai Intercapital Invest au luat decizia de a se concentra pe alte interese de business și convoacă o Adunare Generală a Acționarilor în vederea retragerii de pe piață. De-a lungul timpului, am contribuit din plin la dezvoltarea pieţei de capital şi am câştigat încrederea investitorilor prin servicii excelente. Tocmai de aceea am decis să recomandăm clienţilor noștri un partener de încredere ce împartăşeste valorile companiei noastre. Avem toată încrederea că Tradeville va răspunde exigenţelor clienţilor noştri, având în vedere reputația, serviciile şi experienţa companiei”, a declarat Răzvan Pașol, președintele Intercapital Invest.

Intercapital Invest oferea servicii de intermediere a tranzacțiilor cu acțiuni si obligațiuni, consultanță și analiză financiară, intermedierea ofertelor publice de cumparare și de vanzare de acțiuni și obligațiuni. Înființată iulie 1995, de un grup de oameni de afaceri condus de Marius Mușat, fondator al grupului de firme OK Exchange, compania a fost preluată, în majoritate, de un grup de oameni de afaceri condus de Eugen Voicu, fondator al Societății de Administrare a Investițiilor Certinvest, în august 1999. În februarie 2004, Intercapital a fost achiziționată de fondul de investiții Fondului Romano-American pentru Investiții (RAEF). Din decembrie 2009, echipa de management a RAEF (Horia Manda, John Klipper și Neculai Sandu) a devinit acționar direct al Intercapital Invest.

Brokerul cu o istorie de 22 de ani este cel care a intermediat listarea Bursei de Valori București (BVB) pe propria piață de tranzacționare a acțiunilor, din iunie 2010. Aceasta a deschis piața acțiunilor la Sibex, în ianuarie 2010, realizând prima tranzacție cu acțiuni din istoria bursei sibiene. De asemenea, Intercapital a participat la două dintre cele mai mari IPO-uri din România: cel al Transgaz, din decembrie 2007, care a atras subscrieri totale de 443 milioane euro, și cel al SNGN Romgaz, din octombrie 2013, cu o valoare alocată de 1,73 miliarde de lei, la cea din urmă fiind parte din grupul de distribuție al IPO-ului.

În plus, brokerul, împreună cu BCR, a listat la BVB acțiunile New Europe Property Investments plc (NEPI), unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din țara noastrp, în iunie 2011. NEPI este prima companie de investiții imobiliare listată la bursă și al doilea emitent internațional de acțiuni de pe piața reglementată.

Compania a mai intermediat prima ofertă publică de obligațiuni a unei companii private din România și prima ofertă publică de obligațiuni finalizată cu succes în țara noastră, cea a firmei International Leasing (mai 2000). Compania a intermediat IPO-ul Băncii Mondiale, în valoare de 150 milioane de euro, din septembrie 2006, care a fost cea mai mare ofertă publică de obligațiuni din România, prima ofertă a unei instituții internaționale din țara noastră și prima listare internaționala la BVB. A mai intermediat IPO-ul primului fond înființat prin bursă și prima listare de produs structurat la BVB, cea a OTP WiseRO (iulie 2009).

Tradeville este numarul 1 în Romania ca număr mediu de tranzacții zilnice pe BVB. Compania este lider de piaţă în online trading, fiind prima companie din România ce a dezvoltat o platformă de tranzacţionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, în ultimii zece ani, s-a menţinut în top zece al intermediarilor de retail de la BVB și pe primele două poziții în rândul caselor de brokeraj după cifra de afaceri.

Mihaela Bîciu (foto), director general al Tradeville, a spus că acest parteneriat se pliază natural pe strategia Tradeville de dezvoltare şi creştere a cotei de piaţă:

„Vom continua să investim în dezvoltarea pieţei de capital locale, în dezvoltarea de noi produse şi instrumente financiare, atât pe piaţa locală, cât şi pe piețele internaţionale, precum și în tehnologia platformelor de tranzacționare. Astfel, îi asigurăm pe clienții Intercapital că se vor bucura în continuare de o calitate superioară a serviciilor primite și că vor obține în plus multe alte beneficii care să îi ajute în activitatea de tranzacționare.”

Din grupul Tradeville mai face parte Societatea de Administrare a Investițiilor Vanguard Asset Management, al cărei obiect principal de activitate este administrarea fondurilor de investiții ETF BET Tradeville si Global Investing Fund (GIF).