FacebookTwitterLinkedIn

Prin Centrul Global pentru Tehnologii Avansate – Advanced Technology Group (ATG) – coordonat din România de Marius Bănici, 3Pillar Global dezvoltă servicii de Data Analytics, Machine Learning și Artificial Intelligence pentru o serie de clienți internaționali, în special din SUA și Marea Britanie.

Folosind tehnici avansate de Data Analytics și Machine learning, inginerii și experții români care lucrează în centrul global de inovație al 3Pillar Global ajută companiile să înțeleagă mai bine și să anticipeze comportamentul și modul de gândire a utilizatorilor.
“Structurarea unui volum mare de date pe care companiile le au ne permite abordări noi ale problemelor clasice din tehnologia informației. Tehnici disponibile până de curând doar unor companii gigant precum Google, Amazon sau Facebook pot fi de acum la îndemâna oricărei organizații ce deține și folosește volume de date, aplicând metodele de învățare automată și anticipare dezvoltate de noi în birourile din Cluj sau Timișoara”, explică Marius Bănici (foto), coordonatorul Centrului Global pentru Tehnologii Avansate și director al centrului 3Pillar Global din Timișoara.

Forbes Best Cities 2016: Timișoara, din nou pe primul loc

Printre cele mai întâlnite aplicații practice dezvoltate în centrul de inovație se numărăsisteme de recomandare automată de servicii anticipând interesul clienților, vizualizări și interpretări complexe de date, respectiv sisteme de business intelligencem analiză automată a riscurilor și anticiparea ratei de retenție a clienților.

„Un accent deosebit în centrul de inovație este pus pe activitatea de cercetare, ceea ce face posibilă performanța. Activitatea acestui centru este o performanță pentru IT-ul din România. Vorbim de desfășurarea unor activități cu valoare adăugată ridicată, în contextul în care noi, cei din industria românească de IT, suntem de multe ori criticați pentru lipsa de inovație. Prin acest proiect, vrem să demonstrăm că în România se pot dezvolta proiecte inovative la cel mai înalt nivel”, spune Cătălin Ștef, director general 3Pillar Global România.

Forbes Best Cities 2016, locul 2: Cluj-Napoca, ascensiunea continuă