Cautare
, Contributor

Shopping |
|

Intel şi tinerii artişti români aduc împreună designul şi tehnologia

5.jpg
În cadrul expoziţiei de stil, design şi tehnologie ,,Design Your World Now", organizată de Intel România în cadrul Romanian Design Week, stilistul Ana Morodan şi designerul de interior Anca Fetcu au creat o serie de obiecte de stil şi design inspirate de noile modele Ultrabook.

Timp de o săptămână, amatorii de design şi tehnologie au putut testa pe viu Ultrabook-urile convertibile Asus Taichi, Dell XPS 12, Lenovo Ideapad Yoga 13, Sony VAIO Duo 11 şi Toshiba Satellite U920t, echipate cu procesoare Intel Core din cea de-a treia generaţie.

Vezi aici modelele Ultrabook convertibile prezentate în cadrul ,,Design Your World Now".

Alături de ultrabook-uri au fost prezentate şi zece produse de stil şi design interior, realizate de către stilista Ana Morodan (creatoarea blogului High Street Cardigans şi personal shopper) şi designerul de produs Anca Fetcu, inspirate de funcţionalitatea şi designul celor cinci modele Ultrabook. Fiecare produs are două utilizări diferite, pentru a reflecta cum se cuvine conceptul de multifuncţionalitate al Ultrabook-ului convertibil (laptop când utilizatorul are nevoie de mai multă putere şi tabletă pentru clipele de divertisment).

Astfel, Ana Morodan a creat patru genţi transformabile: o geantă plic din piele cu fermoare exterioare metalice, care devine plic de seară de catifea prin desfacerea fermoarelor şi întoarcerea genţii cu interiorul spre exterior; o geantă de zi care ascunde un plic de seară sub formă de buzunar; o geantă tip poştaş care se transformă într-o geantă sport, precum şi varianta masculină ,,Mister Cool", care poate fi geantă de umăr sau borsetă de mână, prin accesorizarea cu un cordon.

Anca Fetcu a realizat la rândul său patru proiecte de design interior convertibil: o masă de cafea modernă care se transformă, prin rotirea blatului, într-un taburet moale; o oglindă de perete ultra-minimalistă, care ascunde un scaun pliabil; un panou de darts a cărui ramă circulară se pliază la jumătate şi devine inel pentru un coş de baschet în miniatură, precum şi un suport de laptop cu picioare, transformabil într-o măsuţă de machiaj cu oglindă şi tavă pentru cosmetice.

Cea de-a patra generaţie Intel Core are numele de cod Haswell şi îşi propune să ofere o experienţă nouă pentru utilizatori: pe lângă conceptul de Ultrabook convertibil, noile procesoare permit o autonomie a bateriei de până la nouă ore. Viitoarea gamă de procesoare Intel Core va avea suport pentru grafică Intel HD, noi caracteristici de securitate şi va aduce o performanţă crescută.

Violonistul Alexandru Tomescu s-a alăturat proiectului, plecând în turneul naţional Stradivarius echipat cu un Ultrabook Sony Vaio Duo 11, iar echipa sa tehnică a comandat show-ul de lumini din timpul turneului pe un Ultrabook Fujitsu UH572.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii