FacebookTwitterLinkedIn

În prezent, Intel are 400 de specialiști angajați în centrele sale din România, răspândite în trei orașe din țară: biroul de vânzări și marketing din București, deschis în anul 2004; Intel Romania Software Development Center din București, anunțat în 2010; subsidiara companiei Wind River din Galați, care a devenit parte a Intel în 2009 și centrul de dezvoltare de software educațional din Cluj-Napoca – centrul a fost deschis în 2013 după achiziția la nivel mondial a companiei KNO.

„Prezența noastră locală a crescut semnificativ în ultimii ani, de la 4 la 400 de angajați. România a devenit un important centru de cercetare și dezvoltare pentru Intel în Europa și la nivel mondial. Vom continua să ne extindem operațiunile și prezența locală în România”, a declarat Bernadette Andrietti, Vicepreședinte Sales and Marketing Group, Director de Marketing, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Intel.

În 2010, Intel a anunțat investiția în Intel Romania Software Development Center, centrul de cercetare și dezvoltare din București. Deschis oficial în 2012, centrul a pornit inițial cu aproximativ 20 de angajați, responsabili cu cercetarea și dezvoltarea în domeniul software Open Source.

Centrul și-a extins operațiunile cu noi echipe de ingineri software din diviziile System Technologies and Optimizations, Developer Products și benchmarking. Apoi, centrul s-a extins cu o nouă echipă de ingineri software, care s-a ocupat de optimizarea modului de execuție a aplicațiilor pe servere bazate pe arhitectură Intel. Aceasta a fost cea mai nouă echipă de ingineri software din cadrul Intel Romania Software Development Center.