FacebookTwitterLinkedIn

Kno este lider în dezvoltarea de software educațional pentru clasele 1-12 și oferă soluții pentru eReadere și eTextbooks, unelte de colaborare și evaluare a activității din clasă, managementul licențierii și distribuției de cărți, precum și soluții complete pentru școli, incluzând date analitice despre activitatea și evoluția fiecărui elev.

În urma achiziției, conținutul digital al bibliotecii Intel Education Solutions se ridică la peste 225.000 de titluri de cărți pentru clasele 1-12 și învățământul superior, prin parteneriate cu 75 de edituri de cărți educaționale.

Platforma de conținut Kno este foarte similară cu abordarea comprehensivă a Intel Education Solutions, care asigură succesul elevilor și ale cadrelor didactice prin acces la patru elemente esențiale: produse, software, conținut și dezvoltare profesională a profesorilor.

Inovațiile Kno pot fi rulate pe diferite dispozitive și sisteme de operare, fie că este vorba de iOS, Windows sau Android. Compania are centre de dezvoltare de software educațional în  Statele Unite ale Americii și India. În Europa unicul birou Kno este cel din Cluj-Napoca.

Intel și Kno au colaborat și înainte de achiziție, inovațiile Kno făcând parte din suita software Intel Education Solutions; de asemenea, Kno s-a aflat în portofoliul de companii al fondului de investiții Intel Capital.

Momentan, prezența Intel în România este reprezentată de: Biroul de Vânzări și Marketing, Centrul de Dezvoltare Software, Intel Romania Software Development Center, localizat în București, Centrul de Dezvoltare de Software Educațional , la Cluj-Napoca și subsidiara companiei Wind River, la Galați.