Cautare
, Contributor

IT |
|

Intel: De la ideație la inovație

tipa_de_la_Intel.JPG
Un posibil pericol în domeniul inovației apare în momentul în care este confundată cu ideația. „Zilnic ne confruntăm în cadrul organizației și în afara ei cu o multitudine de idei despre noi produse și servicii, însă până la a se transforma în inovație este nevoie de efort de cercetare, dezvoltare, dar și de prezentarea lor într-un mod care este relevant pentru business”, spune Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.

,,Istoric vorbind, multe idei bune nu au reușit să câștige teren la momentul potrivit pentru că nu au fost prezentate într-un mod convingător pentru ca factorii de decizie să investească în ele”, afirmă Monica Ene-Pietroșanu

„Trebuie să facem diferența între  “a avea idei” și “a genera inovație relevantă”, care ajută un business să progreseze și să câștige avantaje competitive într-o piață foarte dinamică. Inovația are la bază o excelentă expertiză tehnică, hardware și software, dar și înțelegerea profundă a businessului, a tendințelor în industrie, a preferințelor utilizatorilor. La fel de importantă este capacitatea echipei sau a liderului respectiv de a demonstra valoarea ideilor pe care le aduce la masa de discuții”, explică oficialul Intel.

Însă, după ce primul pas a fost făcut, iar ideile bune au rămas în picioare, apare o nouă întrebare: cât de mult investește o companie în transformarea acestor idei în inovație? Anul trecut, investițiile Intel în cercetare și dezvoltare au fost de 10,1 miliarde de dolari, la nivel global, reprezentând aproximativ 18% din venituri. În România investițiile companiei au fost de ordinul câtorva milioane de dolari.

Aflați mai multe despre inovație din ediția specială ”The Innovation Issue”

Banii au fost alocați deschiderii unui centru de cercetare și dezvoltare la noi în țară, în care lucrează peste 100 de ingineri, iar obiectivul este de a deveni un centru de talent în domeniul software pentru Europa în următorii cinci ani.

„Abordarea pe care o avem este colaborativă, atât intern, între echipele cercetare-dezvoltare și cele de produs, cât și extern, prin investiții în companii sau parteneriate cu producători care au zone comune de interes cu Intel”, spune Monica Ene-Pietroșanu.

Compania este în prezent în plin proces de transformare din cel mai mare producător mondial de microprocesoare într-un furnizor de harware, software și servicii.

„În spatele acestei transformări stă foarte multă muncă de cercetare și dezvoltare. De aceea investițiile Intel  în cercetare-dezvoltare sunt unele din cele mai ridicate la nivel de industrie”, afirmă oficialul Intel Romania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii