FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția evaluează Moovit la 900 de milioane de dolari, deși Intel spune că o creșterea a pachetului său existent înseamnă în mod efectiv că Intel plătește 840 de milioane de dolari pentru această achiziție, potrivit celui mai recent comunicat al companiei.

Moovit este o aplicație care vine în sprijinul celor care călătoresc pentru a-și stabili detalii ale călătoriilor folosind transportul public, servicii de închirieri biciclete, scutere și servicii de car sharing. Moovit și-a consolidat poziția în MaaS, cu peste 800 milioane de utilizatori și servicii în 3.100 de orașe, din 102 țări. În ultimii doi ani, numărul de utilizatori ai aplicației a crescut de aproape 7 ori.

Intel planifică dezvoltarea aplicației și folosirea tehnologiei Moovit pentru a-și extinde serviciile pe care le oferă prin intermediul companiei de automobile autonome Mobileye. Intel a achiziționat compania Mobileye  în 2017 pentru suma de 15,3 miliarde  dolari.

Astăzi, Mobileye este partenerul principal de soluții auto care permite sisteme avansate de asistență la șoferi (advanced driver assistance systems – ADAS) desfășurate pe aproape 60 de milioane de vehicule, cu peste 25 de parteneri auto. După închidere, Moovit se va alătura afacerii Mobileye păstrându-și totodată brandul și parteneriatele existente.

Baza mare de utilizatori Moovit, datele de transport, comunitatea la nivel mondial, parteneriate puternice în proiecte cheie ale ecosistemului de tranzit și mobilitate și o echipă extrem de calificată este ceea ce face această achiziția o investiție grozavă. Moovit este un brand puternic de încredere pentru sute de milioane de oameni la nivel global. Împreună, cu capacitățile vaste ale Mobileye în ceea ce privește cartografierea și tehnologia auto, vom putea accelera transformarea viitorului mobilității, a spus profesorul Amnon Shashua, CEO al Mobileye.

Mobileye este un motor de creștere pentru Intel, care se extinde pentru a servi noi oportunități de piață bogate în date, incluzând piața cu creștere rapidă a tehnologiilor ADAS, date și MaaS, care reprezintă împreună o oportunitate de peste 230 de miliarde de dolari până în 2030.

Moovit a fost fondat în urmă cu 8 ani în Tel Aviv, numărând în prezent aproximativ 200 de angajați.