Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Intel cere subvenții în valoare de 10 mld. dolari pentru construirea unei fabrici de cipuri în Europa

Compania Intel dorește subvenții de  8 mld. euro (9,7 mld. dolari) pentru ca Europa să-și reducă dependența de cipuri importate din Asia.  
Cip shutterstock_243208276

Este pentru prima dată când Pat Gelsinger (CEO-ul  Intel) spune public o cifră despre cât ajutor de stat ar fi nevoie pentru construirea unei fabrici de microcipuri în Europa. Compania Intel urmărește o acțiune de miliarde de dolari pentru a-și devansa rivalii asiatici în fabricarea semiconductorilor. „Ceea ce cerem atât SUA, cât și guvernelor europene, este să facem producția competitivă în comparație cu Asia”, a spus Gelsinger într-un interviu pentru Politico Europe.

Un purtător de cuvânt al Intel a confirmat că interviul a avut loc vineri la Bruxelles, unde Gelsinger trebuia să se întâlnească cu comisarul european Thierry Breton pentru discuţii despre strategia în domeniul semiconductorilor. Gelsinger a anunţat luna trecută o nouă strategie, cu investiţii de 20 de miliarde de dolari în producţia de cipuri în Statele Unite, potrivit Reuters.

Mai mult decât atât, CEO-ul Intel caută o locaţie pentru o fabrică din Europa despre care spune că ar sprijini obiectivul dublării cotei europene în producţia globală de cipuri, la 20%, în următorul deceniu.

Breton a purtat, de asemenea, discuţii vineri cu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd, cel mai mare producător de cipuri din lume, înaintea Samsung şi Intel. „Pentru a satisface cererea actuală şi viitoare a industriei semiconductoarelor, Europa va creşte drastic capacitatea de producţie – atât pe cont propriu, cât şi prin parteneriate selectate pentru a asigura securitatea aprovizionării”, a postat, pe Twitter, Breton, după discuţii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii