Cautare
, Contributor

Tech |
|

Intel Capital a lansat un fond de 125 de milioane

Intel Capital a lansat un fond de 125 de milioane de dolari pentru a investi în companii conduse de femei sau de minorități slab reprezentate.
brian kranich

De asemenea, au fost anunțate primele investiții ale fondului în patru companii.

„Noi credem că diversitatea și reprezentarea la locul de muncă este esențială pentru obținerea de rezultate în afaceri. Scopul nostru cu lansarea noului fond este de a sprijini semnificativ reprezentarea în societate a unei forțe de muncă din startup-urile tehnologice, iar în final, în urma succesului acesteia să beneficiem alături de toate sectoarele economice”, a declarat, Brian Krzanich (FOTO), CEO Intel.

Doar 15% dintre companiile finanțate printr-un fond de tip venture capital din Statele Unite au o femeie în echipa executivă, potrivit unui raport recent al Babson College. De asemenea, companiile cu o femeie CEO primesc doar 3% din totalul finanțărilor fondurilor de tip venture capital, potrivit unui studiu realizat de Intel.

În plus, mai puțin de 1% dintre fondatorii companilor din Silicon Valley sunt afro-americani sau de origine latină; aproape 100% dintre antreprenorii care primesc finanțare sunt albi sau asiatici, mai arată studiul citat.

Cele patru companii în care fondul a investit până acum sunt: Brit + Co (San Francisco) deblochează creativitatea prin educație, inspirație și susținerea femeilor și fetelor. Platforma de e-commerce, cursurile sale online și kit-urile all-in-one permit învățarea mai multor activități – de la caligrafie la construirea de gadgeturi cu plăcile de dezvoltare Intel Galileo. O altă investiție a fost făcută în CareCloud (Miami) este cel mai important furnizor de servicii cloud pentru domeniul sănătății, dosarul electronic de sănătate (EHR), precum și software de facturare și servicii pentru grupuri medicale. Intel și CareCloud au colaborat la o lucrare despre cloud computing în domeniul medical. Mark One (San Francisco) utilizează modului Intel Curie pentru dezvoltarea unei căni inteligente care recunoaște automat orice băutură, oferă informații cu privire la nutrienți și păstrează un istoric al băuturilor pe smartphone-ul utilizatorilor. Și Venafi (Salt Lake City) protejează elementele fundației securității cibernetice – chei criptografice și certificate digitale – astfel încât să nu poată fi folosite greșit. Venafi verifică de fiecare data certificatele și cheile care sunt de încredere pentru a putea fi folosite, le protejează și le blochează pe cele care nu sunt. Cu ajutorul soluțiilor de securitate Venafi, Intel poate continua să ofere securitate și tehnologii importante pentru centre de date.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii