Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Întâlnirea de afaceri: 5 greșeli frecvente

Întâlnirile de afaceri nu au reputația de a fi o activitate plăcută, indiferent dacă trebuie să te vezi cu șeful, cu un partener sau cu echipa ta. Cu toate acestea, întâlnirile sunt esențiale pentru a reuși să-ți desfășori activitatea la cote de performanță. Este posibil ca în prezent, multe întâlniri să se desfășoare online, dar prezența fizică este de multe ori inevitabilă și chiar recomandată. 

O întâlnire este cel mai bun motiv pentru a stabili deciziile care trebuiesc luate pentru îndeplinirea obiectivelor sau chiar pentru rezolvarea conflictelor. Un adevăr care nu poate fi contestat spune că, cu cât sunt mai mulți oameni prezenți la întâlnire, cu atât mai multe ore vor fi consumate și cu atât mai greu vor fi rezolvate situațiile. 

În plus, cu cât întâlnirea durează mai mult, cu atât oamenii sunt mai plictisiți și mai deconectați. Dacă vrei să ai o întâlnire de succes, care să se finalizeze rapid și cu cât mai multe situații rezolvate la final, îți recomandăm să ai în vedere următoarele greșeli pe care să le eviți pe cât de mult poți. 

1. Lipsa unei agende clare

 

Cu siguranță, este cea mai frecventă greșeală sesizată în cadrul întâlnirilor de orice nivel. Chiar dacă presupui că toți sunt la fel de implicați ca și tine, și că este evident motivul pentru care i-ai convocat, cel mai bine este să nu te bazezi pe asta. Asigură-te că ai făcut o listă cât de scurtă cu subiectele pe care dorești să le abordezi, și trimite-le tuturor participanților un email, cu confirmare de primire. Chiar dacă nu vei avea certitudinea că mailul va fi citit de toată lumea, măcar vei avea satisfacția că ți-ai făcut datoria. 

2. Lipsa unei persoane care să conducă întâlnirea 

 

Chiar dacă vă întâlniți, asta nu înseamnă că vă veți și înțelege între voi. Nimic nu este mai rău într-o întâlnire decât atunci când toată lumea vorbește peste toată lumea. Fără o structură bine definită, conversația se va îndepărta rapid de subiectul principal. Stabilește o persoană care să pună întrebările, să sublinieze răspunsurile și să dea cuvântul celor care doresc să vorbească, iar întâlnirea ta va fi un succes. 

3. Lipsa echipamentelor tehnologice

 

O întâlnire fără laptop și fără videoproiector poate fi un eșec din start. De asemenea, conexiunea la internet, este un element important pentru ca totul să se întâmple rapid și în timp real. Pot fi verificate situații financiare, progrese în vânzări, cifre din marketing sau productivitatea muncii. Înainte de întâlnire asigură-te că toate echipamentele sunt conectate și funcționează perfect. 

4. Machetele sau alte obiecte reprezentative sunt murdare ori distruse

 

Dacă ai o întâlnire cu potențiali parteneri, cărora vrei să le prezinți proiectul tău de arhitectură, sigur nu vrei ca acesta să fie plin de noroi sau să fie rupt. Chiar dacă l-ai transportat cu grijă în mașină, accidente se pot întâmpla tot timpul, așa că asigură-te că ai luat toate măsurile pentru a le preveni. Poți cumpăra covorase auto pentru portbagaj precum și cutii speciale de depozitare, astfel încât toate machetele, dar și echipamentele electronice să poată fi transportate în siguranță. 

5. Te lași distras în activități care îți afectează concentrarea

 

Lasă telefonul deoparte încă de la începutul întâlnirii și evită să verifici mesajele de email sau notificările de pe social media. Chiar dacă îți propui să arunci doar o privire, știi și tu că poți fi absorbit cu totul, fără să-ți dai seama. De asemenea, nu porni niciun joc de pe telefon pentru că vei fi complet absent la întâlnire. Deși vrei să termini doar un nivel ușor, lucrurile vor deveni din ce în ce mai captivante, iar de aici și până la a fi arătat cu degetul de ceilalți participanți, e doar un pas. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii