Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Insula Matița, din Delta Dunării, se vinde! De la cât pornește licitația

Insula Matița din Delta Dunării, care este inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO din 1991, a fost scoasă la vânzare.
Delta Dunarii

 Insula Matița are aproximativ 6.280 mp și a fost scoasă la licitație de Artmark pentru un preț care pornește de la 350.000 de euro.

Aflată în apropierea lacurilor Matița și Babina, este probabil singura insulă ce poate fi achiziționată în acest moment în România. Insula Matița se găsește la aproximativ 45 km de Tulcea, în mijlocul triunghiului format de Chilia Veche, Sulina și Mila 23, la intersecția Lacurilor Matița și Babina. Administrativ, ține de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi așezări ale Deltei.

„Încă din anul 334 î. Hr., aici a funcționat colonia greacă Achillea (denumită după Achile, eroul războiului Troian), fortificată de Alexandru Macedon. În hărțile medievale, apare ca cetate genoveză, fiind un punct important în activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunării. În prezent, se mai observă doar șanțurile de apărare ale cetății și intrarea de la bifurcația canalului Chilia – Batag și Tătaru”, spun oficialii Artmark.

 Având în vedere frumusețea locului, insula ar putea exploata potențialul turistic și interesul pescarilor pentru această parte a Deltei, fiind pregătită pentru a-și relua funcțiunea de pensiune pe care a avut-o în trecut, cu unități de cazare și cherhana, potrivit economica.net.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii