Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Instrucțiunea emisă de Ministerul Sănătății privind testatea rapidă antigen în școli a fost publicată în Monitorul Oficial

Instrucţiunea emisă de ministrul Sănătăţii interimar privitoare la procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, care urmează a fi utilizate în unităţile de învăţământ, a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial, informează Agerpres.
coronavirus copii la scoala

Procedura de administrare a testelor rapide în şcoli şi modelul Formularului de exprimare a consimţământului părintelui sau al reprezentantului legal al preşcolarului/elevului, în vederea realizării testării, sunt prezentate în Anexele care fac parte integrantă din prezenta instrucţiune.

Testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se realizează în prima şi în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă sau în alte spaţii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unităţii de învăţământ sau la domiciliu, sub îndrumarea părinţilor/reprezentanţilor legali, notează Agerpres.

Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti asigură sprijin metodologic, inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, privind testarea cu teste rapide antigen din salivă în unităţile de învăţământ, precum şi pentru managementul cazului cu rezultat pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii