Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

O nouă lege privind inteligenţa artificială ar putea costa Uniunea Europeană 31 mld. dolari

O nouă lege europeană privind reglementarea inteligenţei artificiale ar putea costă Uniunea Europeană aproximativ 31 de miliarde de dolari, în următorii cinci ani, arată un raport realizat de institutul Center for Data Innovation din Washington.  
Digital,Chatbot,,Robot,Application,,Conversation,Assistant,,Ai,Artificial,Intelligence,Concept.

Legea privind inteligenţa artificială, propusă de Comisia Europeană, va fi ”cea mai restrictivă reglementare a Inteligenței artificiale”, arată Center for Data Innovation din Washington, transmite CNBC. Nu va limita doar dezvoltarea şi utilizarea inteligenţei artificiale în Europa, ci va impune costuri semnificative pentru întreprinderile şi consumatorii din UE”, a afirmat organizaţia în cadrul raportului.

Astfel, o întreprindere mică sau mijlocie cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro ar suporta costuri de conformitate de până la 400.000 de euro, în cazul în care ar implementa un sistem AI cu risc ridicat, arată raportul.

Astfel de sisteme sunt definite de Comisie drept cele care ar putea afecta drepturile fundamentale sau siguranţa oamenilor.

Raportul susţine că ”sarcinile de conformitate” vor costa întreprinderile europene 10,9 miliarde de euro pe an până în 2025, sau 31 de miliarde de euro în următorii cinci ani.

Comisia a afirmat în repetate rânduri că proiectul de legislaţie referitor la inteligenţa artificială va sprijini creşterea şi inovaţia în economia digitală a Europei, dar o analiză economică realistă sugerează că argumentul este cel puțin lipsit de conţinut”, a declarat Ben Mueller, analist senior de politici la institutul de cercetări şi autor a raportului.

Perspectiva optimistă se bazează în mare parte pe opinii decât pe logică şi date de piaţă. Inteligenţa artificială este deja utilizată pentru produse ale Google, Apple şi Facebook, dar parlamentarii din Europa sunt îngrijoraţi de impactul acesteia. Deşi tehnologia are potenţialul de a fi o forţă în domenii precum îngrijirea sănătăţii şi schimbarea climatică, ar putea fi folosită şi în armele autonome mortale sau pentru a oferi fiecărei persoane dintr-o populaţie un ”scor” social“, a adăugat el.

Center for Data Innovation este parte a Information Technology and Innovation Foundation, susţinută la rândul ei de Amazon, Apple, Microsoft şi NBCUniversal (compania mamă a CNBC).

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii