Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Instant Factoring, un fintech românesc de factoring, estimează pentru primul an de activitate aproximativ 1.000 de clienți

Instant Factoring, un fintech românesc de factoring, estimează pentru primul an de activitate aproximativ 1.000 de clienți, cu o valoare medie per factură de circa 1.000 de euro.
factoring

Serviciile Instant Factoring, care susține că este prima companie fintech românească de factoring, sunt disponibile din 29 martie, prin lansarea platformei online instantfactoring.com.

Instant Factoring propune o soluție prin care să transforme în bani orice factură de încasat la termen cu o valoare de maximum 10.000 de lei (TVA inclus), în mai puțin de 24 de ore. Astfel, după încărcarea facturii pe platformă de către client, acesta primește un răspuns pozitiv sau negativ în două ore, iar în 24 de ore de la răspunsul pozitiv se va face viramentul bancar în contul său, fără a avea nevoie de alte documente.

Costul serviciului este reprezentat de un singur comision, în valoare de 3% pe lună din suma totală a facturii, care va fi afișat automat în momentul încărcării facturii de către client.

Estimăm că peste 60% dintre clienții care vor apela la serviciile noastre vor fi microîntreprinderi și IMM-uri cu o cifră de afaceri între 50.000 și 2 milioane de euro, PFA-uri și reprezentanți ai profesiilor liberale. Din practică, aceste categorii se confruntă cel mai des cu realitatea de a fi prinși la mijloc între scadențele mari de plată din partea clienților și termenele limită stricte pentru plata furnizorilor, angajaților și a taxelor la stat”, declară Elisa Rusu, CEO al Instant Factoring.

În ultimii 15 ani, ea a condus mai multe instituții de factoring și IFN-uri, precum Banca Transilvania Factoring, Meridian Leasing sau Compania de Factoring.

Până la sfârșitul anului, Instant Factoring țintește să deschidă două noi sucursale în Europa Centrală și de Est și să devină liderul regional în micro-factoring.

Din board-ul Instant Factoring fac parte: Cristian Ionescu (Managing Partner al boutique-ului de investiții Chartered Debt Management și ex-CEO Coface România, Bulgaria și Slovacia), Piotr Swieboda (CEO al Inovo VC, fond de investiții de risc din Polonia) și Alexandru Lăpușan (CEO și co-fondator al companiei de soluții de afaceri și tehnologie Zitec și vicepreședinte ANIS).

 

Instant Factoring este membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra.

Conform statisticilor Instant Factoring legate de performanțele financiare ale IMM-urilor, întârzierile la plată au crescut, anul trecut, față de anii anteriori, plata facturilor făcându-se cu o întârziere medie de 80 de zile – 85% dintre facturi sunt achitate cu întârziere, cauza principală fiind lipsa de finanțare acută a întreprinderilor mici și mijlocii.

Potrivit companiei, cel mai mare risc pentru neîncasarea la termen se înregistrează în următoarele sectoare de activitate: construcții, distribuție, agricultură, transporturi, metalurgie și servicii prestate întreprinderilor.

În România, microîntreprinderile cu o cifră de afaceri de până la 5 milioane de euro reprezintă peste 98% din totalul afacerilor și însumează 26% din cifra de afaceri totală a companiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii