Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Instagram a șters contul lui Robert F. Kennedy Jr. din cauza dezinformării legate de vaccinare

Facebook, compania mama a aplicației Instagram, și-a intensificat efortul de combatere a informațiilor false și înșelătoare despre pandemia de Covid-19.  
Phoenix,,Arizona,–,May,18,,2019:,Robert,F,Kennedy,Jr.

Instagram a eliminat contul lui Robert F. Kennedy Jr., un sceptic al vaccinării împotriva coronavirusului, într-un efort de combatere a informațiilor false și înșelătoare despre Covid-19, scrie Wall Street Journal.

O purtătoare de cuvânt a rețelei Instagram a declarat, miercuri, că i-a eliminat definitiv contul „pentru că a împărtășit, în mod repetat, afirmații dezacreditate despre coronavirus sau vaccinuri”. Contul lui Kennedy avea peste 800.000 de urmăritori pe Instagram înainte de închidere, potrivit companiei.

Și pagina de Facebook a lui Kennedy, care are mai mult de 300.000 de urmăritori, conține postări și critici asupra vaccinurilor, dar era încă activă joi. De asemenea, și contul de Twitter al lui Kennedy este în continuare activ. Aici împărtășește critici similare celor peste 215.000 de adepți.

Robert F. Kennedy Jr., nepotul regretatului președinte John F. Kennedy, este un activist de mediu care critică vaccinurile de ani de zile. El și-a folosit adesea canalele de socializare pentru a-și transmite opiniile, inclusiv critici aduse vaccinurilor Covid.

Un raport al Center for Countering Digital Hate, un grup nonprofit care pledează împotriva extremismului și dezinformării online, îl consideră pe Kennedy unul dintre cei mai importanți influențatori care ajută la răspândirea pe Internet a ceea ce a numit informații false despre Covid-19, inclusiv că virusul nu este periculos. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii