Cautare
, Contributor

Social media |
|

Instagram a lansat o nouă facilitate pentru combaterea hărțuirii

Platforma de socializare Instagram va permite blocarea expresiilor injurioase din mesajele private pentru a combate hărțuirea online.  
facebook whatsapp instagram

Rețeaua de socializare Instagram, care aparține grupului Facebook, le permite utilizatorilor să filtreze mesajele primite. Decizia are în vedere eliminarea cuvintelor și expresiilor injurioase, un alt pas în lupta împotriva hărțuirii online, relatează AFP. 

“În măsura în care mesajele directe sunt conversații private, nu le verificăm în mod proactiv pentru a identifica semne de discursuri bazate pe ură sau de hărțuire, așa cum facem în restul situațiilor pe Instagram“, a explicat compania.

Noua facilitate este disponibilă în șapte țări: Olanda, Franța, Irlanda, Germania, Australia, Noua Zeelandă și Canada. Utilizatorii pot activa o opțiune care permite blocarea automată “a solicitărilor de mesaje directe” care conțin cuvinte, expresii sau emoticoane ofensatoare, potrivit Agerpres. 

În aceste țări au existat personalități publice, în special fotbaliști, care au fost victime ale unor abuzuri și termeni ofensatori în mesajele directe”, a precizat Clotilde Briend, responsabilă pentru politici publice în cadrul Instagram, pentru AFP. Potrivit acesteia, “marea parte a discursurilor bazate pe ură provin din aceste cereri de mesaje directe“.

Vom oferi posibilitatea fiecăruia să ne semnaleze sau nu aceste mesaje“, care vor rămâne accesibile într-un inbox separat, a adăugat ea. 

Opțiunea poate fi apoi extinsă și în cadrul serviciilor Facebook: Messenger și Whatsapp.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii