FacebookTwitterLinkedIn

Mi-am propus să fac o listă de bijuterii cu diamante, care ar putea încânta orice pretenție substanțială, și am descoperit colecțiile Teilor, perfecte parcă pentru anotimpul care stă să ne îmbrățișeze. Iarna Teilor aduce în prim plan colecții speciale de bijuterii cu volume ample, culori puternice și simetrii, ce dau viață detaliilor obținute prin operațiuni repetate și minuțioase de prelucrare.

Temele geometrice ale colecțiilor de iarnă Teilor variază de la cele mai simple inele la coliere elaborate, singura constantă fiind prezența pietrelor prețioase naturale (da, doamnelor și domnișoarelor, se poate!).

Diamantele perfect fațetate dau viață unor bijuterii impresionante, adaptate lifestyle-ului modern, fără să piardă structura şi contururile care au definit strălucirea pieselor de-a lungul timpului. Diamantele încrustate în colecțiile speciale Teilor sunt însoțite de certificate HRD, recunoscute la nivel internațional şi care atestă faptul că acestea fac parte din categoria celor mai apreciate pietre prețioase din întreaga lume.

Magia pietrelor prețioase

Teilor propune, pe lângă bijuteriile cu diamante pure și o serie de bijuterii care se pot transforma în talismanele tale norocoase, pretabile atât pentru viața de zi cu zi, cât și dedicate doar momentelor speciale.

Se spune că acvamarinul protejează împotriva energiilor negative și aduce noroc în dragoste, fiind considerat un cadou potrivit pentru căsătorie sau aniversări. Numit şi „piatra curajului” sau „piatra marinarilor”, acvamarinul pentru navigatorii din antichitate era considerat un adevărat talisman norocos deoarece credeau că îi protejează de mânia lui Neptun, de furtuni şi le aduce noroc în activitatea lor, fie pescuit, fie expediţii războinice. O bijuterie conturată în nuanțe de turcoaz și încrustată cu pietre prețioase provenind din Brazilia, îți poate purta noroc în călătoriile tale și îți poate aduce zile cu cer cristalin și valuri domoale!

Pe de altă parte, ametistul este o piatra semiprețioasă cu puternică încărcătură spirituală. Considerată de celți piatra druizilor, ametistul era în India piatra brahmanilor, în timp ce, în budism, era perceput drept piatra evoluției pe treptele spiritualității. Despre ametist se crede că poate transforma energia în iubire. Cristalele de ametist sunt foarte răspândite în natură, fiind prezente mai ales în Brazilia, Uruguay, Madagascar, Germania, Rusia și Sri Lanka.

Despre safirele albastre, perșii credeau că reflexiile sale pictau cerul raiului. Nuanța inconfundabilă de albastru a safirelor este dată de conținutul de fier și titan. Deși nu are strălucirea diamantului, safirul poate avea efecte optice deosebite în șase colțuri și își poate schimba nuanța în funcție de unghiul în care cade lumina. Cea mai cunoscută zonă de extracție a safirelor din lume este Kashmir (India), urmată de Burma (Myanmar) și Sri Lanka.