Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Inspecția Muncii a publicat un ghid în care explică procedura muncii la domiciliu (telemunca)

Începând de luni, pe toată perioada stării de alertă, angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă pentru toate activitățile. Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, Inspecția Muncii a publicat un ghid în care explică procedura care trebuie îndeplinită, informează RADOR.
Job loc de munca

Stabilirea unui program individualizat de muncă se face prin decizia unilaterală a angajatorului, iar personalul trebuie să fie împărțit în cel puțin două grupe, care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de minim două ore. Inspecția Muncii precizează că în acest caz nu este necesară modificarea vreunei clauze din contractul individual de muncă, și prin urmare nu se transmite nimic în Registrul General de Evidenţă a Salariaților, notează RADOR.

În ceea ce privește munca la domiciliu, adică acele situații în care salariatul lucrează exclusiv de acasă, fără să se deplaseze la serviciu nici măcar o zi pe lună, trebuie încheiat un contract de muncă la domiciliu, care se înregistrează în registru. Ghidul conține și instrucțiuni despre modificarea unui contract individual de muncă aflat în derulare într-un contract de muncă la domiciliu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii