Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Inspecția Muncii a aplicat amenzi de circa 2,3 mil lei pe plan local

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 24 – 28 august 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 535.954 euro, adică 2.358.200 de lei, dintre care 552.500 de lei în domeniul securității și sănătății în muncă, potrivit unui raport al instituției.
inspectie

Mai exact, au fost despistate 251 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 29 erau din județul Călărași, 20 din județul Brașov și 16 din Neamț.

„Au fost efectuate 1.136 de controale și s-au constatat 1.492 de deficiențe în domeniul securității și sănătății în muncă. În timpul controalelor urmărim, pe lăngă măsurile dispuse, implicarea salariaților în elaborarea și aplicarea deciziilor legate de securitatea și sănătatea în muncă”, spune Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.805.700 de lei dintre care 1.445.000 de lei pentru muncă la negru.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 12 propuneri de cercetare penală. Astfel că, au fost sancţionaţi 371 de angajatori.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 51 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă,
vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 23 s-au înregistrat în București.

La nivel național au fost dispuse patru opriri de echipamente și trei sistări de activitate pentru a se evita accidentarea lucrătorilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii