FacebookTwitterLinkedIn

Conform statisticii, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creştere la categoria mopede şi motociclete cu 14,9% şi scăderi la categoriile autoturisme cu 21,2% şi autobuze şi microbuze cu 3,9%, transmite Agerpres.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au fost înregistrate creşteri la categoriile autobuze şi microbuze cu 60% şi mopede şi motociclete cu 37,4% şi scădere la categoria autoturisme cu 33,3%.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate creşteri la categoriile remorci şi semiremorci cu 15,3% şi la autotractoare cu 11,3% şi scădere la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 14,3%. Înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor au înregistrat creştere la categoria remorci şi semiremorci cu 10,1% şi scăderi la categoriile autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 38,4% şi autotractoare cu 21,8%.

Faţă de trimestrul II 2020, în trimestrul III 2020, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat creştere cu 36,6% la vehiculele pentru transportul pasagerilor şi cu 27,8% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.