Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

INS: Salariul mediu net a fost în martie 3.294 lei, în creştere cu 2,9% faţă de februarie

Salariul mediu brut a fost în luna martie de 5.386 lei, cu 143 lei (+2,7%) mai mare decât în luna februarie 2020, iar câştigul net a fost 3.294 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 92 lei (+2,9%), potrivit Institutului Național de Statistică.
 aboneaza-te
Curs valutar BNR 12 iunie lei euro

Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,1%, potrivit biziday.ro

Industria de HORECA a înregistrat cea mai mare scădere a venitului salarial mediu net, 10%, ca urmare a întreruperii activității. Alte domenii în care salariile au scăzut sunt transporturile aeriene, extracția cărbunelui precum și cele de activități de spectacole.

Creșteri salariale s-au înregistrat în activităţile farmaceutice, cele de asigurări, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, precum și în comerț. În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în învăţământ (-2,2%), respectiv administraţie publică (-0,4%). În sănătate şi asistenţă socială, câştigul salarial mediu net a fost în uşoară creştere (+0,4%) comparativ cu luna precedentă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii