Cautare
, Contributor

Cariere |
|

INS: Rata şomajului a scazut ușor în februarie

somaj_someri_job.jpg
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost estimată la 6,7%, în luna februarie 2013, în ușoară scadere față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna februarie din anul curent este de 674.000 persoane, în scădere faţă de aceeaşi lună din anul precedent (722.000) şi în creştere faţă de luna precedentă (660.000).

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 0,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,0% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,3% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,3% pentru luna februarie 2013 (5,7% în cazul bărbaţilor şi 4,8% în cel al femeilor).

Şomerii, conform definiţiei internaţionale /BIM/, sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele condiţii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni şi s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni. rata şomajului reprezintă ponderea şomerilor în populaţia activă. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii