Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

INS: Investiţiile nete au crescut cu 1,5%, în primul semestru

Investiţiile nete realizate în economia naţională au fost de 41,596 miliarde de lei, în primul semestru din 2020, în creştere cu 1,5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată datele provizorii publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).  
 aboneaza-te
investitii

Astfel, creșterea de 1,5% a fost înregistrată la lucrările de construcţii noi cu 7,0% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 2,3%, notează Agerpres. La alte cheltuieli s-a înregistrat o scădere cu 21,5%.

De asemenea, potrivit INS, în trimestrul II 2020, investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 23,509 miliarde de lei, în creştere cu 0,4%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

INS menţionează că investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc.). 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii