FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta este cea mai mare creştere în categoria serviciilor de piaţă prestate populaţiei, notează Agerpres.

De asemenea, creșteri a înregistrat și sectorul horeca, de 39,8% în mai față de luna precedentă. Acesta este urmat de activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor care s-a apreciat cu 29%, iar cele de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au avut un avans de 23,3%.

În schimb, activitățile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au avut o scădere lunară 4,2%.

“Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 78,1% mai mică comparativ cu luna mai 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-97,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-86,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-72,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-42,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-42,3%)”, arată datele INS citate de Agerpres.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a scăzut cu 77,1% comparativ cu luna mai 2019.