Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Analize |
|

INS: A crescut numărul sacrificărilor pe segmentul ovine și caprine, în luna mai

În luna mai a lui 2021, numărul sacrificărilor a crescut la ovine și caprine, în timp ce la bovine, porcine și păsări, acesta a scăzut, comparativ cu aceeași luna din 2020.
Blurred,And,Noise,Image.,Scene,Muslims,In,

Potrivit INS, greutatea în carcasă a crescut la ovine, caprine și la păsări, iar la bovine și la porcine a scăzut, în mai 2021, față de mai 2020.

În luna mai 2021, față de luna aprilie 2021, numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale și păsări. Astfel, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 13,5%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 11,5%, față de aceeași luna din 2020. Raportat la aprilie numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 11,8%, iar greutatea în carcasă cu 10,9%.

La specia porcine, în luna mai s-au sacrificat cu 6,4% mai puține animale, iar producția de carne de porc consemnată a fost cu 4,7% mai mică față de mai 2020. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au scăzut cu 7,3%, iar producția de carne de porc a fost cu 5,4% mai mică.

În ceea ce privește sacrificarea ovinelor și caprinelor, datele INS arată o creștere cu 51,4% față de mai 2020, greutatea în carcasă fiind cu 32,9% mai mare. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au coborat cu 87,4%, iar greutatea în carcasă cu 87,1%.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii