Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

INS: Activitățile din industrie, construcție și servicii intră într-un proces de stabilitate

Institutul Național de Statistică (INS) a realizat o anchetă conjuncturală în cadrul căreia managerii și-au exprimat percepția în legătură cu evoluția desfășurării activităților în mediul economic autohton.
shutterstock_65266003

Potrivit estimărilor acestora, activităţile din industrie, construcţii şi servicii vor avea o tendinţă de stabilitate în următoarele trei luni, în timp ce preţurile în construcţii şi comerţul cu amănuntul vor cunoaşte o majorare moderată în acelaşi interval, notează Digi24.

Conform statisticii oficiale, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +5%). Totodată, referitor la numărul de salariaţi, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -5% pe total industrie prelucrătoare.

În cazul preţurilor produselor industriale se prognozează o oarecare stabilitate în următoarele trei luni, pe fondul unui sold conjunctural de +5%.

Estimările din luna septembrie evidenţiază faptul că, în activitatea de construcţii, se va înregistra o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%), pe parcursul următoarelor trei luni. În plus, managerii estimează că numărul de salariaţi va fi relativ stabil, cu un sold conjunctural de -1%.

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +10%), în timp ce volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +13%).

Conform INS, soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de către instituţie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii