Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

INS: 16 miliarde de lei s-au cheltuit anul trecut pentru protecția mediului

1,5 procente din PIB au fost cheltuite în 2019 pentru protecția mediului.
shutterstock_212981179

Conform statisticilor INS, la nivel național, cele mai mari cheltuieli pentru protecţia mediului au fost înregistrate pe domeniul gestionarea deşeurilor la producătorii specializaţi, acestea reprezentând 73,1% din totalul cheltuielilor pe domeniul gestionarea deşeurilor, anunță Agerpres.

Ponderea investiţiilor administraţiei publice a reprezentat 54,6% în totalul investiţiilor pentru protecţia mediului, urmate de cele ale investiţiilor producătorilor nespecializaţi (32,9%) şi de investiţiile producătorilor specializaţi (12,5%).

Dintre cheltuielile pentru protecţia mediului ale producătorilor nespecializaţi, în domeniul “producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă caldă” s-au înregistrat 29,9%, în timp ce în sectorul “industria prelucrătoare” s-au realizat 24,5%, iar sectorul “industria extractivă” a cheltuit 19,3%.

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli au fost înregistrate la gestionarea deşeurilor, 42% din totalul cheltuielilor pentru protecţia mediului la nivel naţional, urmate de cheltuielile pentru protecţia aerului şi a climatului (19,8%) şi de cheltuielile pentru gestionarea apelor reziduale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii