Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Robert Glință doboară 4 recorduri naționale in cinci zile

La doar 23 de ani, înotâtorul român Robert Glință a doborât de două ori într-o săptămână recordul național la 100 m spate, în cadrul competiției International Swimming League, desfășurată în capitala Ungariei, și a finalizat proba de 200 m spate pe locul 5, cu timpul 1:51.87, ceea ce reprezintă, la fel, un nou record național.
Robert Glinta 2

Vechiul record – 1:51:92 – a fost realizat tot de către Robert Glință, în 2016, la Campionatele Mondiale de la Windsor (Canada). Totodată, în cursul zilei de azi, sportivul român și-a îmbunătățit timpul la proba 100 m spate cu 9 sutimi, înregistrând astfel un nou record național, cu timpul de 49,79 de secunde.

Toate aceste recorduri vin după două săptămâni petrecute în izolare după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru virusul SARS CoV2.

„Faptul că în sfârșit particip la o competiție internațională de anvergură după atât de mult timp îmi produce o dorință și o plăcere de a concura. Formatul acestui turneu este unul exploziv cu foarte multe competiții și întreceri într-un timp foarte scurt, ceea ce ne face pe noi, toți înotătorii să ne activăm ca să performăm. Iar mai înainte de toate este spiritul echipei din care fac parte, echipa Iron. Având sentimentul că înotam unii pentru alții, ne face să ne încurajăm și să ne sprijinim ca să dăm tot ce avem mai bun de fiecare dată când luăm startul. Și, deși am avut o scurtă pauză de două săptămâni de inactivitate din cauza infectării cu virusul SARS CoV2, am venit aici la Budapesta cu o pregătire foarte bine pusă la punct ce m-a ajutat enorm când am reluat antrenamentele. Toți acești factori cumulați au dus la rezultate neașteptate, deosebite, până acum reușind recorduri personale și naționale în probele de 50m, 100m și 200m spate, singurele probe la care particip individual”, a declarat Robert Glință pentru Forbes România.

Robert Glință deține titlul de vicecampion al Campionatelor Europene de la Glasgow, desfășurate în 2018, în proba de 50 de metri spate. Sportivul va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo ce se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii