FacebookTwitterLinkedIn

Alături de companiile leader în inovatie deja menţionate, evenimentul beneficiază de participarea altor opt experţi din structuri cu performanţe constante în domeniul inovaţiei, printre care BAT, R/GA, IBM sau Systematic Inventive Thinking. 

Speakerii Innovation Summit au profile diverse şi activează în arii de expertiză complexe precum evoluţia lumii digitale, consultanţă dedicată proceselor specifice de inovare, designul experienţei, managementul afacerilor, cercetarea şi analiza trendurilor.

Microsoft se alătură Innovation Summit şi devine partener principal, prin Windows 8 şi Internet Explorer 10.

“Ultimele 6 luni au reprezentat pentru Microsoft o perioadă de inovaţie majoră, timp în care am lansat versiuni noi pentru toate produsele principale: Windows 8, Windows Phone 8, Windows Intune, Office 2013, Windows Server 2012.

Windows 8 este o schimbare ambitioasă în strategia Microsoft, către device-uri şi servicii, iar ecosistemul a arătat o creştere solidă: peste 100 de milioane licenţe Windows 8, peste 2400 device-uri lansate la nivel global, 250 milioane de utilizatori SkyDrive şi 250 milioane de aplicații descărcate din Windows Store.

O alta inovaţie importantă pentru Windows 8: am lansat Internet Explorer 10, cu o versiune full-touch şi una care rulează Flash, astfel încât să ofere cea mai completă experienţă web, care nu poate fi regăsită pe alte dispozitive”, a afirmat Ionuț Gaotă, Windows Business Group Lead, Microsoft România.

“Prezenţa Microsoft ca partener principal al Innovation Summit ne bucură şi ne onorează.  Avem un partener care, în ultimii 20 de ani, a fost în fruntea inovaţiei digitale la nivel mondial si care a oferit mediului de business instrumente care i-au permis să fie mai agil, mai performant, mai accesibil. Pentru noi inovaţia nu înseamnă doar o idee strălucită cât mai ales efortul de a face disponibile beneficiile ei pentru o largă categorie de utilizatori, şi probabil nimeni nu a ştiut să facă asta mai bine la nivel global decât Microsoft. Suntem convişi că expertiza Microsoft în inovaţie va fi un plus fantastic pentru zona de conţinut a evenimentului”, a declarat Cristian Hossu, iniţiatorul Innovation Summit.

Pe parcursul evenimentului, informatia – THINK, este dublată constant de lucrul direct cu metodele prezentate – MAKE.

Sesiunile Innovation Summit cuprind seminarii care introduc viziunea strategică a experţilor asupra inovării, reflectată prin studii de caz relevante. Astfel, Matt Rosa (Innovation Director BAT) va vorbi despre paşii care trebuie parcurşi în inovarea de produs, Claudia Nicolai (Program DirectorDesign Thinking School) prezintă importanţa fuziunii dintre tehnologie, business şi valori umane în procesul de inovare, abordare facilitată de “design thinking”, în timp ce Daniel Jurow (VP R/GA Europe) va vorbi despre modul în care inovaţia va evolua în următorii nouă ani.

MAKE – sesiunile de workshop, au o puternică dimensiune aplicată şi urmăresc structura unui proces de inovare cu etapele specifice: “Insight” – “Ideate” – “Implement”, oferind participanţilor perspectiva şi instrumentele necesare inovării în business. În cadrul sesiunilor aplicate, participanţii experimentează tehnicile şi metodele de inovare direct pe situaţiile de business proprii, abordare care le permite să-şi însuşească toate aceste informaţii.

Innovation Summit se adresează unui mediu de leaderi vizionari format din antreprenori, persoane de decizie, inovatori şi creativi care înţeleg nevoia şi iminenţa adoptării demersurilor de inovare în procesele de business.

Accesul la eveniment se face pe bază de inscrieri online, iar optiunea regular registration este activă pana pe 17 mai la http://innovationsummit.ro/register

Puteţi afla mai multre despre inovaţia ca domeniu în sine şi despre particularităţile sale în România în următoarea ediţie a Forbes România – „the innovation issue” şi la evenimentul Innovation Summir, primul de acest gen dedicat în exclusivitate inovaţiei în business (www.innovationsummit.ro <http://www.innovationsummit.ro/>)