FacebookTwitterLinkedIn

Cu o participaţie de aproximativ 52,8%, Innova Capital va deveni acţionarul majoritar al EnergoBit. Tranzacţia urmează să fie finalizată în primul trimestru al anului 2013, după obţinerea aprobărilor oficiale şi îndeplinirea unor condiţii prealabile. Părţile au convenit să nu facă publice detaliile tranzacţiei.

Grupul EnergoBit este specializat în proiecte la cheie pentru reţele electrice de joasă, medie şi înaltă tensiune şi staţii electrice de transformare; furnizarea de servicii de inginerie electrică, inclusiv implementarea sistemelor de protecţii numerice complexe şi SCADA; producţia de echipamente electrice, inclusiv posturi de transformare şi celule de medie tensiune; servicii de întreţinere a reţelelor electrice şi servicii de construcţii specializate. Compania este prezentă şi pe piaţa ESCO a serviciilor energetice, o piaţă extrem de dinamică, oferind clienţilor industriali şi instituţionali soluţii de eficientizare a consumului energetic.

„Sub conducerea celor trei fondatori, compania a devenit unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa locală în acest domeniu şi ne propunem să continuăm această expansiune în anii următori. România are nevoie de investiţii substanţiale în sectorul energetic, având în vedere necesitatea modernizării reţelelor de transport şi distribuţie a energiei precum şi creşterea producţiei de energie regenerabilă. Energia este unul din sectoarele de bază ale strategiei de investiţii a fondului Innova, prin urmare vom susţine conducerea actuală a Grupului EnergoBit astfel încât să îşi poată dezvolta activitatea în continuare, în parteneriat cu fondatorii şi cu BERD.” – a declarat Andrzej Bartos, Managing Partner, Innova Capital.

Pal Peter, unul dintre fondatorii Grupului EnergoBit este de părere că, astfel, compania va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, mult mai puternică decât până acum. ”Datorită excepţionalei reputaţii şi experienţe a noilor acţionari, grupul va putea valorifica noi oportunităţi şi îşi va putea continua extinderea. Pentru noi este important ca noii parteneri să gândească la fel şi să aibă o experienţă solidă în sectorul energetic din regiunea ECE. Împreună suntem mai puternici. Vom continua să construim succesul Grupului EnergoBit cu o echipă unită.” – a declarat Pal Peter.

La rândul său, Florin Pop, CEO, Grupul EnergoBit este de părere că grupul EnergoBit îşi va urma strategia de succes şi pe viitor. ”Vom continua să ne dezvoltăm produsele şi serviciile, în special în ceea ce priveşte serviciile pentru reţeaua de distribuţie a energiei, producţia şi furnizarea de echipamente electrice şi furnizarea de servicii ESCO. Ne bucurăm să avem alături de noi fondul de investiţii Innova şi BERD şi suntem convinşi că sprijinul lor va contribui la creşterea durabilă a companiei” – a declarat CEO-ul Grupului EnergoBit.

Consultanţii Innova în această tranzacţie au fost firmele Clifford Chance Badea, Roland Berger şi Ernst & Young. 

Innova Capital este un important fond de investiţii de capital privat care investeşte în firme mijlocii din Europa Centrală. Înfiinţat în anul 1994, Innova Capital a investit până acum aproape 500 milioane euro în 40 de companii din 10 ţări din regiune. În anul 2010, Innova Capital a câştigat distincţia Fondul ECE al Anului acordată de revista Unquote pentru cel de-al cincilea fond al său, Innova/5.

Grupul EnergoBit (EnergoBit) este un grup românesc lider în sectorul ingineriei electrice care furnizează servicii şi produse pentru reţele electrice de joasă, medie şi înaltă tensiune. Grupul EnergoBit este format din 11 companii care oferă o gamă foarte largă de produse şi servicii în domeniul energiei electrice, cu competenţe de bază în proiectare, inginerie, proiecte la cheie şi servicii de întreţinere. Grupul deţine şi două unităţi de producţie. Modelul de afaceri al companiei asigură o creştere dinamică, susţine competitivitatea şi permite grupului Energobit să intre pe cele mai atractive segmente de piaţă, cum ar fi cel al energiei regenerabile.