FacebookTwitterLinkedIn

Odată cu relaxarea restricțiilor și a zilelor călduroase de vară, activitatea fanilor creatorilor de conținut în platformele de social media a scăzut. De aceea, în luna iunie, s-au putut observa două trenduri: Facebook și Instagram au avut o scădere marginală, -1% în total engagement, iar YouTube a avut o cădere abruptă: de -8% total vizualizări în iunie față de mai și -10% în engagement.

Cu toate acestea, topul lunii iunie nu suferă schimbări notabile față de lunile anterioare. Cu excepția contului Adelinei Pestrițu care a dispărut din primele 10 poziții, din cauza pierderii locului 1 în Instagram. Acum, aceasta se situează pe poziția a 13-a la general.

 George Mușat, Starcom Data Strategy & Analytics Manager, a declarat:În luna iunie se observă o scădere a activității utilizatorilor pe platformele sociale, în special YouTube, unde vedem o scădere a activității cu 10%, principalele motive fiind relaxarea restricțiilor și programarea vacaelor de vară. În acest context putem observa revenirea în forță a creatorilor de muzică și a entertainerilor, dar și faptul că românii continuă să fie interesați de sport și mișcare, chiar și după ieșirea din carantină.”

Inna se menține în topul clasamentului timp de 3 luni

Inna este în continuare pe locul 1, dar pierde teren atât pe Facebook – locul 10 față de 6 în luna mai, cât și în YouTube – locul 13 față de 4.

Andra a urcat o poziție față de luna anterioară și a ajuns pe locul 2. Astfel, aceasta câștigă puncte în plus, în special pe Instagram și YouTube.

Cristina Ștefania deține primul loc pe Instagram luna aceasta și continuă să își crească numărul urmăritorilor în platformă, dar și engagement-ul fanilor prin organizarea de concursuri cu premii.

Totodată, s-a observat un interes al românilor pentru mișcare, astfel că Andrei Deiu se clasează pe locul 6 la general (2 în Instagram), după ce în luna mai acesta ocupa locul 9.

Șelly revine în top 10, după ce în luna mai s-a clasat pe locul 14, datorită ultimului său clip pe subiectul bacalaureat și sistemul de învățământ. Acest clip reprezintă una dintre cele mai apreciate postări din luna iunie în social media.  În schimb, Antonia cade câteva poziții în clasament și ajunge pe locul 12, după ce în luna mai ocupa locul 6.

 O surpriză vine de la Anyta Cookingcupă locul 16 în clasament, cel mai bun loc ocupat până acum de un creator de conținut din zona de gătit.

În premieră, Bianca Adam (Tequila) urcă pe locul 17 luna aceasta. Clipul postat pe YouTube despre cum a fost agresată pe stradă a adunat peste 2.3 milioane de vizualizări.

O altă premieră este intrarea lui Feli în Top 20, cu melodia postată la începutul lunii pe YouTube, care a adunat aproape 5.5 milioane de vizualizări.