FacebookTwitterLinkedIn

„Pământul supradimensionat” spune o poveste dramatică, o poveste despre cum oamenii au remodelat lumea în care trăim. Ultimele generații au schimbat fața pământului într-o manieră uimitoare, aproape de neimaginat. Au pătruns în adâncurile pământului construind catedrale subterane pentru a ține forțele naturii sub control, au transformat mediul înconjurător cu o viteză impresionantă și au cucerit cerul pe care acum îl putem numi acasă.

De la Burj Khalifa din Dubai – cea mai mare construcție de pe planetă și până la unul dintre cele mai lungi poduri suspendate din China sau până la cea mai mare întindere de sere care acoperă sute de kilometri din sudul Spaniei, cele trei episode ale documentarului urmăresc impactul uman pe întreg globul pământesc.

Pamantul supradimensionat

Imaginile din satelit la cea mai mare rezolutie conturează o nouă perspectivă asupra lumii, urmărind progresul unora dintre cele mai impresionante proiecte de construcții. Imaginile de la sol dezvăluie povestea tentativelor acelor oameni pentru care nimic nu este imposibil și ale căror vieți s-au schimbat odată cu transformarea întregii lumi.

Seria documentară „Pământul supradimensionat” prezintă și analizează realizările care stau la baza transformărilor suferite de planetă. „Pământul supradimensionat este o povestea inspirată a unei generații care îmbrățișează schimbarea, povestea unei lumi construite de om.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Telekom, Digi și Orange TV.