Cautare




, Contributor

Rețete |
|

Îngheţată  cu  fructe  de  pădure

Cu legumele și fructele verii ies reţete savuroase, pline de vitamine! Dacă mai adaugi și o bucată de carne sau pește, succesul este garantat. Astăzi, înghețată cu fructe de pădure!
retete shutterstock_625610198

Ingrediente
500 g fructe de pădure curăţate deja
(zmeură, mure, coacăze)
400 g smântână pentru frișcă minimum 30%
400 g iaurt 10% grăsime
100 g zahăr pudră
esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pentru reușită, pui smântâna la frigider cu cel puţin 6 ore înainte să prepari îngheţata. Baţi frișca cu o lingură de zahăr pudră până devine fermă, dar nu prea mult pentru că se poate tăia, după care o pui la frigider. Speli fructele, le scurgi bine, le pui în blender și le mixezi până obţii un piure. Iaurtul îl amesteci cu zahărul pudră și esenţa de vanilie, după care adaugi treptat peste el câte două linguri de frișcă, amestecând ușor după fiecare. Oprești ¼ din compoziţie, iar pe restul o amesteci cu piureul de fructe. La final încorporezi ușor compoziţia albă în cea cu fructe, pentru a rămâne aerată, dar nu să se omogenizeze complet, ci să rămână ușor marmorată. Torni crema într-un recipient pentru îngheţată și o introduci în congelator pentru cel puţin 8 ore. În prima oră, amesteci în ea din 15 în 15 minute. O servești în cupe, cu fructe proaspete, sau în cornete. Delicioasă!

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii