Cautare
, Forbes Staff

Bănci |
|

ING România încheie primul semestru din 2018 cu un profit brut de 389 milioane de lei

Veniturile ING Bank România au crescut cu 25% în primul semestru din 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar profitul brut a fost de 389 milioane de lei, mai mare cu 89 de milioane de lei față de perioada similară a anului trecut, evoluție înregistrată pe fondul creșterii considerabile a creditării, bazată pe un număr mai mare de clienți.
ing bank

ING Bank România a raportat un profit brut de 389 de milioane de lei, cu 89 de milioane de lei mai mult față de perioada similară a anului trecut. Creșterea a fost înregistrată pe fondul unor venituri în creștere cu 177 milioane lei și reducerii costurilor de risc cu 2 milioane lei, ceea ce compensează creșterea de 93 milioane lei a cheltuielilor operaționale. Profitul net înregistrat la finalul trimestrului doi al anului curent a fost de 345 de milioane de lei.

Veniturile băncii au crescut cu 25% în primul semestru din an, ajungând la 875 milioane de lei. Față de semestrul I din 2017, veniturile din dobânzi au crescut și ele cu 21%.

Potrivit reprezentanților ING Bank, numărul de clienți ai băncii a crescut într-un ritm constant, cu aproximativ 15% pe an, atingând un total de 1.2 milioane de clienți, cu o creștere de 155.000 de clienți doar pe parcursul ultimelor 12 luni. Numărul clienților cu salariul la ING a crescut cu peste 145.000, o creștere de 23%. Modelul digital implementat în ultimul an a dus la un procent record de 60% de interacțiuni online cu clienții care încasează salariul la ING.

De asemenea, nivelul creditelor acordate a ajuns la 23.1 miliarde de lei la sfârșitul primului semstru din 2018, creștere de 16% în ultimele 12 luni, marcând o cotă de piață de aproximativ 9,4%, cu 0,8 pp mai mult decât în iunie 2017. Creditele acordate întreprinderilor mici și mijlocii a crescut cu 26%, comparativ cu primul semestru din 2017, iar nivelul creditelor acordate persoanelor fizice a crescut cu 10%.

Cota de piață în segmentul depozitelor atrase a ajuns de 8,9%. Depunerile nete de 6 miliarde de lei din ultimile 12 luni au condus la o valoare totală a depozitelor de 29.3 miliarde de lei, cu 26% mai mult comparativ cu primul semestru al anului anterior.

“ING Bank România continuă să își consolideze poziția raportând o cotă de piață în creștere, printr-o dezvoltare organică susținută. Suntem hotărâți să continuăm politica de creditare sustenabilă pentru toate liniile de business pentru a menține un profil de risc echilibrat, rata creditelor neperformante pe un trend negativ și, în consecință, să putem avea o susținere responsabilă a dezvoltării economice în România. Ritmul accelerat de creștere a numărului de clienți, în special pe segmentul celor cu salarii la ING, vine ca o confirmare a faptului că aceștia apreciază serviciile ING și experiența diferită pe care o oferim. Obiectivul nostru este să ne susținem clienții să fie cu un pas înainte către atingerea obiectivelor personale și profesionale prin servicii simple, rapide și sigure”, a precizat Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

În ultimele două luni, ING a lansat doi noi servicii pentru clienții din România, unul pentru micro-întreprinderi și unul pentru persoanele fizice. Odată cu lansarea liniei de credit ING SRLeu, clienții nu mai sunt nevoiți să vină cu întreaga documentație în office, întrucât ING realizează automatizat verificările cu bazele de date ale ANAF, Centralei Riscului de Credit, Centralei Incidentelor de Plăți și Biroului de Credite, dar și alte verificări realizate instant în orice sucursală ING. Produsul este disponibil companiilor cu cifră de afaceri între 100.000 lei și 9.000.000 lei, care sunt înregistrate ca SRL în România, fie că sunt sau nu clienți ING.

Al doilea serviciu, ING Pay, permite clienților persoane fizice să efectueze plăți cu telefonul mobil din aplicația ING Home’Bank. Odată ce a fost activat, se emite instant și gratuit un card virtual, iar clientul poate să plătească prin apropierea telefonului de POS, având ecranul aprins.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii