Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

ING Group a recunoscut că este cercetat de procuratura olandeză și că ar putea plăti penalizări semnificative

ING a dezvăluit, în raportul anual publicat, săptămâna trecută, că se află sub investigare penală de către procuratura olandeză, fiind suspectat de spălare de bani şi corupţie, pentru care riscă să plătească amenzi semnificative, informează Reuters.
 aboneaza-te
ING-Group

Raymond Vermeulen, purtător de cuvânt al companie, a confirmat ancheta, care este prezentată la pagina 232 a raportului anual.

El nu a confirmat însă informațiile publicate de ziarul olandez „Het Financieele Dagblad”, potrivit căruia ancheta este legată de un caz în care mai multe companii de telecomunicații, inclusiv Vimpelcom, care are sediul la Amsterdam, au mituit-o pe fiica fostului președinte al Uzbekistanului.

Ziarul olandez a citat un purtător de cuvânt al procuraturii olandeze.

Purtătorul de cuvânt al ING a declarat ca banca nu a putut comenta mai mult decât ceea ce a scris în raportul anual.

ING Bank face obiectul unor anchete penale de către autoritățile olandeze cu privire la diferite cerințe legate de la înrolarea clienților, spălare de bani și practici corupte”, au spus reprezentanții ING. De asemenea, ING a primit solicitări de informații și din partea autorităților din SUA, cooperând deja cu acestea.

Reprezentanții ING au mai precizat că nu pot estima rezultatul anchetei, însă este posibil ca să primească penalități semnificative în urma acesteia.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii