Cautare
, Staff

Lideri |
|

ING Bank România schimbă CFO-ul și CRO-ul

ING Bank România, a șase bancă din sistemul bancar din România, în funcție de active, de la finele anului trecut, când a depășit CEC Bank, își schimbă o parte din structura de conducere, în următoarele două luni.
ING_Romania-Bank-banca-Romania-Bucharest - Crystal Tower 1

După patru ani în cadrul ING Bank România, Sven Foos va fi înlocuit în poziția de Director Financiar (CFO), începând cu data de 1 iulie 2018, de Serge Offers.

Foos a preluat misiunea de a construi divizia de IMM-uri în ING Germania, pornind de la noul achiziționat Fintech „Lendico”.

Offers are o experiență de 12 ani în ING, expertiza sa fiind în domeniul finanțelor și reglementărilor. El și-a început cariera în ING în 2006 ca Finance Trainee în Olanda. În 2008, s-a alăturat echipei Group Finance Bank și, începând cu 2014, a fost numit de Head of Regulatory Reporting al ING Group.

„Acești ultimi ani au marcat o creștere puternică pe toate liniile de business pentru ING România, ceea ce a împins compania să eficientizeze procesele și să crească productivitatea, având, totodată, și un impact asupra funcțiilor financiare. Provocarea echipei financiare și, totodată, una dintre cele mai mari realizări ale acestor ani a fost simplificarea funcțiilor financiare, dar, în același timp, alinierea la dinamica cerințelor de reglementare”,  a spus Foos.

De asemenea, după patru ani, Ronald Oort a fost numit Chief Risk Officer (CRO) în ING Spania, unde își va începe activitatea din 1 august 2018. El va fi succedat de Thomas Bernert, în prezent Co-Director al Trezoreriei de Grup.

În cei patru ani petrecuți în ING România, Ronald Oort a fost responsabil pentru toate funcțiile de risc din cadrul băncii (riscul de credit pe segmentul de Retail Banking și Wholesale Banking, Risc de Piață și Non-Financiar) și a fost membru al comitetului executiv. Pe parcursul mandatului său a implementat schimbări în organizația de risc pentru a eficientiza activitatea departamentului.

Comunicarea și colaborarea deschisă între departamentele de Risc, Financiar, liniile de business și partenerii de afaceri au fost cheia succesului în ultimii ani”, au afirmat reprezentanții ING Bank România.

Noul CRO și-a început cariera în Germania, unde s-a alăturat echipei ING în 2002. A deținut roluri tot mai importante în departamentele de Financiar, Risc și Trezorerie în Europa și America de Nord. În 2016, a devenit Directorul Managementului de Capital în Grupul ING, care a fuzionat cu rolul de Director al Trezoreriei, anul trecut.

Profitul brut al ING Bank România a crescut cu 79%, în primul trimestru, la 214 milioane de lei

Profitul brut al ING România, care anul trecut a ajuns a șase bancă din România, în funcție de active, având o cotă de piață de 7,85%, a crescut cu 79%, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând până la 214 milioane de lei, datorită unei creșteri puternice a veniturilor, generată de un număr de clienți în creștere pe toate segmentele de business, dar și a unor costuri de risk și operaționale bine controlate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii