Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bănci |
|

ING Bank a înregistrat un profit net de 443 milioane de lei în trimestrul III din 2020

ING Bank a înregistrat un profit net de 443 milioane lei în trimestrul III din 2020, în scădere cu 26% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
Mihaela Bitu

Veniturile totale ale băncii au crescut cu 2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 1,57 miliarde de lei, în timp ce costurile operaționale au crescut cu 8,6%.

În contextul pandemiei COVID-19, anticipând efectele crizei generate de aceasta, costurile cu provizioanele s-au dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 326 milioane lei.

Portofoliul de credite a ajuns la valoarea totală de 27,8 miliarde lei, indicând o creștere de 4% față de anul trecut.

Portofoliul de depozite a crescut cu 25% în comparație cu anul trecut, ajungând la 42,9 miliarde lei, ceea ce a susținut creșterea activelor totale la suma de 51,4 miliarde de lei.

 „După primele luni de pandemie, când am înregistrat o scădere bruscă a activității de creditare, în al treilea trimestru am observat un reviriment al încrederii în situația economică și, implicit, un interes mai ridicat al clienților către produsele de credit. Astfel, cererea pentru credite ipotecare a fost mai mare decât în aceeași perioadă din 2019. Totuși, prudența caracterizează comportamentul clienților noștri. Aproape 50% dintre noile credite ipotecare sunt cu dobândă fixă, produsul nostru 7FIX bucurându-se de un real succes. În același timp, observăm continuarea tendinței de a economisi mai mult și o cerere sub potențial în zona creditelor de nevoi personale.

Cred că acest an este un test de maturitate pentru toți, atât la nivel personal, cât și organizațional. Am învățat lecții importante în timpul crizei din 2008/2010 și suntem mai bine pregătiți la nivel de societate pentru a gestiona această dublă criză, sanitară și economică. Remarcăm acest lucru în interacțiunile zilnice cu clienții noștri, care demonstrează o abordare matură și responsabilă”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii