Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

ING Bank a finanțat cu 10 mil.lei Agrinvest Credit IFN pentru creșterea creditării fermierilor mici și mijlocii

ING Bank, a patra bancă în top 10 bănci locale după active, a finanțat cu 10 milioane de lei compania Agrinvest Credit IFN pentru creșterea creditării fermierilor mici și mijlocii și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale companiei în anul 2021.
bani

Agrinvest Credit IFN a acordat fermierilor români credite de peste 49 milioane de lei în 2020, în primul său an de activitate.

Ținta stabilită pentru anul 2021 vizează o majorare de minim 70% a creditelor acordate.

 „Un studiu al Băncii Europene de Investiții din 2020 arată că diferența dintre finanțările existente și cele necesare în agricultura românească este între 2,2-5,3 miliarde de euro. În prezent, soldul creditelor bancare acordate în agricultură este de aproximativ 4,5 miliarde de euro. Așadar, suntem la jumătate din necesarul finanțării agriculturii românești.
Subfinanțarea are la bază riscurile mai mari specifice sectorului: impredictibilitatea legată de vreme și lipsa garanțiilor pentru credite. Studiul relevă, însă, și o nouă componentă legată de lipsa de experiență a fermierilor mici în relația cu banca. Iar aici, jucătorii regionali, precum Grupul Agrinvest, au un rol esențial”,
a declarat Marius Gavrea, Business Strategy Lead Agri Financing Products, divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Agrinvest Credit IFN face parte din grupul Agrinvest, companie cu capital 100% românesc și volume anuale de 267 milioane de lei. Instituția financiară a fost înființata în 2019, iar la începutul anului 2020, a primit aprobarea Băncii Naționale a României pentru demararea activității de creditare a fermierilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii