FacebookTwitterLinkedIn

Pe segmentul de asigurări de viață, ING a plătit clienților beneficii în valoare de 121,7 milioane de lei pentru evenimente asigurate și contracte ajunse la maturitate. Valoarea activelor financiare în administrare a ajuns la nivelul de 2,5 miliarde de lei la sfârșitul anului 2013, în creștere cu 8% față de 2012.

Portofoliul de asigurări încheiate în 2013 a fost cu peste 7% mai mare față de cel realizat în anul precedent, 73% din numărul total de polițe subscrise în acest interval fiind de tip tradițional. În aceeași perioadă, volumul de prime brute subscrise s-a ridicat la 559,6 milioane de lei, înregistrând o creștere de 2,8% față de 2012 (544,5 milioane de lei). În plus, la finalul anului, ponderea contractelor de tip tradițional în totalul portofoliului în vigoare era de 49%, în creștere cu două puncte procentuale comparativ cu 2012.

În anul 2013 ING Asigurări de Viață estimează că va obține un profit brut de 12,1 milioane lei, comparativ cu 29 milioane lei în 2012.

Rezultatul obținut este peste ceea ce a fost bugetat și reflectă investițiile realizate pentru lansarea de noi produse (UNA de la ING şi NEXT), pentru programele de formare și dezvoltare a forței de vânzare (Sales Force Academy) și pentru continuarea proiectelor în vederea alinierii la noile standarde de raportare în domeniul asigurărilor (Solvency II).

„Am încheiat anul 2013 cu rezultate pozitive atât pe segmentul de asigurări de viață, cât și pe cel de pensii private facultative. Portofoliul de asigurări noi încheiate anul trecut a fost cu 7% mai mare față de cel realizat în 2012 și, pe fondul interesului pentru produsele tradiționale, volumul de prime brute subscrise s-a majorat cu circa 3%. Privim ca semnale pozitive scăderea cu 6%, comparativ cu anul trecut, a numărului de contracte care s-au încheiat înaintea termenului stabilit inițial și încrederea cu care ne investesc clienții ale căror contracte ajung la maturitate. Concret, 12% dintre persoanele ale căror contracte au ajuns la maturitate în ultimele trei luni din an au ales să-și achiziționeze produsul de asigurare NEXT, continuând să ne încredințeze și pentru viitor misiunea de a le asigura celor dragi lor protecție financiară. Produsul de asigurare special conceput pentru segmentul feminin a fost foarte bine primit și, în doar cinci luni de la lansare, aproximativ 1.000 de femei și-au cumpărat asigurarea UNA de la ING”, a spus Marius Popescu, director general al ING Asigurări de Viață.

În plus, și pe segmentul de pensii obligatorii s-au întregistrat creșteri în 2013. La sfârșitul anului trecut, Fondul de Pensii Administrat Privat ING deținea active nete de 5,24(1) miliarde de lei, în creștere cu 43% față de nivelul înregistrat la finele lui 2012. Astfel, cota de piață a ING Pensii la sfârșitul lui 2013, în funcție de active, era de circa 37,6%(1) (sursa: ASF) din piața pensiilor private obligatorii. La aceeași dată, ING avea 1.781.170(1) participanți în Pilonul II, dintre care 97% au plătit cel puțin o contribuție de la începutul colectării în sistem, potrivit ASF.

Contribuția medie netă pe participant la Fondul de Pensii Administrat Privat ING a fost de 80,6 lei, comparativ cu 66,1 lei în 2012.

De la înființare (mai 2008) și până la finalul anului 2013 fondul de pensii obligatorii al ING a obținut o performanţă anualizată de 12,03%, comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piață de 11,51%, potrivit calculelor ING, pe baza statisticilor ASF.

”Și în 2013 am reușit ca, printr-o politică investițională echilibrată, să obținem în beneficiul participanților noștri rezultate foarte bune, care contribuie la sporirea economiilor lor pentru pensia viitoare. În același timp credem în potențialul economiei românești și suntem preocupați să investim banii românilor, pe care îi avem în grijă, în economia locală, contribuind astfel la stimularea creșterii economice și dezvoltarea pieței locale de capital. În acest sens, participarea ING Pensii la privatizările realizate de Stat prin piața de capital pentru companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz și Transelectrica în 2013 s-a concretizat în investiții de 223 milioane de lei”, a spus Raluca Țintoiu, director general al ING Pensii.