FacebookTwitterLinkedIn

Infineon Technologies România este prezentă în România din anul 2005, când a închiriat o suprafață de 2.300 de metri pătrați în parcul de birouri Novo Park, situat în nordul Capitalei. După prelungiri repetate, prin acest contract compania se extinde cu încă 1.550 de metri pătrați, ajungând la 7.500 de metri pătrați și ocupând în totalitate clădirea BC din cadrul Novo Park. Contractul de prelungire s-a semnat cu doi ani înainte de expirarea acordului anterior și este valabil până în 2024. Asfel, contractul de închiriere are o durată totală de 19 ani.

Scurt tratat de istorie office a Bucureștilor

„Infineon Technologies România a investit peste 100 de milioane euro pe piața locală, începând din 2005, anul în care Centrul de Cercetare și Dezvoltare a fost înființat”, a declarat Jihad Haidar, Vice President și Managing Director Infineon Technologies România. „Infineon România a crescut constant pe parcursul primilor 10 ani și are astăzi o echipă de peste 300 de ingineri care dezvoltă semiconductoare și sisteme inovatoare la nivel mondial. Suntem încrezători în viitorul nostru în România și am găsit în Genesis Development un partener puternic, care ne poate oferi mediul de lucru optim pentru dezvoltare.”

Care sunt cele mai ”verzi” companii din România?

Infineon Technologies a intrat în România în luna aprilie a anului 2005, ca subsidiară a companiei Infineon Technologies Austria AG, parte a Infineon Technologies AG group. Centrul de cercetare și dezvoltare Infineon România dezvoltă circuite electrice integrate, senzori pentru aplicații în industria componentelor auto și cea industrială, precum și sisteme de control pentru cipuri și alte produse de securitate.

„După recordul înregistrat cu Hewlett-Packard care totalizează 18 ani de contract alături de Novo Park, am avut ocazia de a ne autodepăși și de a stabili un nou record de piață, 19 ani de parteneriat cu Infineon Technologies România”, a declarat Liviu Tudor, președintele și fondatorul companiei Genesis Development.

Avânt verde în construcții și imobiliare

Novo Park este format din șapte clădiri de birouri, cu o suprafață de aproximativ 75.000 de metri pătrați închiriabili. Complexul de birouri a obținut certificarea BREEAM, cea mai relevantă acreditare la nivel global în ceea ce privește clădirile verzi, cu ratingul Very Good. Printre chiriașii Novo Park se numără: Hewlett-Packard (HP), Garanti Bank, Ringier, Sodexo, Yokagawa, Luxoft și UniCredit.